Feridun Bozyiğit: 'Eğitim bir vizyondur' — OFB Eğitim 2025 değerlendirmesi
OFB Eğitim Kurucusu Feridun Bozyiğit, 2025 eğitim-öğretim yılını değerlendirirken, eğitimi sadece bir kurum olarak görmediklerini; bunun bir vizyon olduğunu vurguladı. Bozyiğit, "Eğitim bir kurum değil, bir vizyondur. Biz bu vizyonu Sivas’ta büyütmeye devam edeceğiz" sözleriyle kurumun misyonunu özetledi.
OFB Eğitim ekosistemi: Kurumlar ve bütüncül yaklaşım
Bozyiğit, kurucusu olduğu yapıların tekil okullar değil; Sivas’ın eğitim vizyonunu şekillendiren stratejik birer eğitim markası olduğuna dikkat çekti. Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, Teknokent Koleji, Sivas Açı Kurs Merkezi ve Umay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin OFB Eğitim çatısı altında bir araya gelmesiyle oluşan ekosistemin, akademik başarıyı, bireysel gelişimi ve insan odaklı eğitimi merkeze alan özgün bir model sunduğunu belirtti.
Teknokent Koleji: Teknoloji ve üretime odaklı eğitim
Bozyiğit, Teknokent Koleji için okulun teknoloji, bilim, üretim ve çağdaş eğitim anlayışını merkeze alarak fark yarattığını ifade etti. Teknokent Koleji'nin öğrencileri yalnızca sınavlara değil, geleceğin dünyasına hazırlayan bir eğitim modeli sunduğunu, 2025'te bu yenilikçi ve üretken yapının veliler tarafından güçlü ilgi gördüğünü aktardı.
Sivas Açı Kurs Merkezi ve Umay Özel Eğitim: Kısa sürede etkili giriş
2025'te faaliyete başlayan Sivas Açı Kurs Merkezinin öğrenci potansiyeli, disiplinli akademik yapısı ve özgün eğitim modeliyle sektöre iddialı bir giriş yaptığını belirten Bozyiğit, bu yapının en önemli tamamlayıcı unsurunun Umay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olduğunu vurguladı. Umay ile özel ihtiyaçlı bireylerin eğitime etkin katılımını sağlayan çalışmaların Sivas'ta örnek teşkil eden bir model ortaya koyduğunu ifade etti.
Akademik sonuçlar ve gelecek hedefleri
Bozyiğit, bu sistemli ve planlı çalışmaların somut sonuçlara ulaştığını kaydederek, 2025 LGS'de elde edilen Türkiye 1.'liği ve 500 tam puan başarısının bir tesadüf değil; planlı akademik sistemin, bireysel öğrenci takibinin ve doğru rehberliğin doğal sonucu olduğunu söyledi. Ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları'nın 2025'te LGS ve YKS başarılarıyla dikkat çektiğini tekrar etti.
Yeni eğitim-öğretim dönemine daha güçlü hedeflerle hazırlandıklarını belirten Bozyiğit, akademik başarıyı yalnızca sınav sonuçlarıyla sınırlamayan; karakter, değer, üretkenlik ve hayat becerilerini de kapsayan bir eğitim anlayışını kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizdi.
OFB EĞİTİM KURUCUSU FERİDUN BOZYİĞİT, 2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. BOZYİĞİT, “EĞİTİM BİR KURUM DEĞİL, BİR VİZYONDUR. BİZ BU VİZYONU SİVAS’TA BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ” DEDİ.