Duruşma 1 Temmuz’a ertelendi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in evindeki havuzda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın son duruşması, mahkeme heyetinin ek bilirkişi raporunu beklemesi nedeniyle 1 Temmuz’a ertelendi. Duruşma Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Dava süreci ve bilirkişi talebi
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, olayda kusur oranlarının belirlenebilmesi için Dokuz Eylül Üniversitesi’nden yeni bir bilirkişi raporu talep edilmişti. Mahkeme heyeti, ek bilirkişi raporunun mahkemeye henüz ulaşmadığını belirleyerek duruşmayı erteledi.
Olay ve iddianamedeki tespitler
İddianamede, Yunusemre ilçesindeki evdeki enerji odasının havuza olan mesafesinin standartlara uygun inşa edilmediği, motor ve elektrik aksamlarının standartlara aykırı şekilde dizayn edilip montajlandığı yönünde tespitler yer aldı. Olayda, havuz makine dairesindeki arızayı gidermek isterken elektrik akımına kapılan Ferdi Zeyrek kaldırıldığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde yaşamını yitirdi; kendisini kurtarmaya çalışırken yaralanan eşi Nurcan Zeyrek’in tedavisi sürdü.
Sanıklar ve isnatlar
Soruşturma kapsamında 10 sanık, "taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla yargılanıyor. İddianamede, sanıklar için 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Önceki duruşmalarda tutuklu sanıkların adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve sanıkların yurt dışı çıkış yasaklarının kaldırıldığı kaydedildi.
Mahkeme, ek bilirkişi raporu geldikten sonra kusur oranlarının ayrıntılı değerlendirilmesini yapacak ve dosyayı takip eden duruşmada karara bağlayacak.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FERDİ ZEYREK