Fenerbahçe, Reeder Samsunspor Maçında Rotasyon Tercih Etti

Fenerbahçe, Reeder Samsunspor ile oynadığı maçta rotasyonlu kadrosuyla dikkat çekti; Dominik Livakovic 15 maç aradan sonra ilk 11'de yer aldı.

Yayın Tarihi: 16.03.2025 23:09
Güncelleme Tarihi: 16.03.2025 23:09

Fenerbahçe, Reeder Samsunspor Maçında Rotasyon Tercih Etti

Fenerbahçe'nin Rotasyonlu Kadrosu

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, Reeder Samsunspor'u Ülker Stadı'nda ağırladı. Teknik direktör Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadıkları Rangers maçının ilk 11'ine göre rotasyonlu bir kadro ile sahaya çıktı. Deneyimli teknik adam, bu müsabakada 5 oyuncu değiştirdi.

Rangers maçına ilk 11'de başlayan İrfan Can Eğribayat, Yusuf Akçiçek, Bright Osayi-Samuel, Sebastian Szymanski ve Youssef En-Nesyri, Reeder Samsunspor karşılaşmasında yedek kulübesinde yer aldı. Mourinho, bu isimlerin yerine Dominik Livakovic, Alexander Djiku, Oğuz Aydın, Dusan Tadic ve Edin Dzeko'yu ilk 11'de değerlendirdi.

Kalede Livakovic Yeniden

Fenerbahçe'nin kalecisi Dominik Livakovic, 15 resmi maç aradan sonra ilk 11'e döndü. Uzun süredir sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Livakovic, son olarak 13 Ocak'ta Konya deplasmanında ilk 11'de görev almıştı.

Önemli Eksiklikler

Maçta dikkat çeken bir diğer nokta ise Allan Saint-Maximin ve Cenk Tosun'un kadroda yer almadığı oldu. Her iki oyuncunun teknik heyet kararı ile kadroda yer almadığı belirtildi. Ayrıca, Diego Carlos ve Çağlar Söyüncü de sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

İyileşen İsimler Kadroda

Sakatlıklarını atlatan İsmail Yüksek ve Levent Mercan, maç kadrosunda yer aldı. İki oyuncu, sakatlık döneminden sonra tek idmanla takıma dahil oldu.

Çanakkale Zaferi Anması

Fenerbahçe Kulübü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümünü unutmamak adına karşılaşma öncesinde Çanakkale türküsünü çalarken, koreografi gösterisi gerçekleştirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı