DOLAR
42,56 0%
EURO
49,63 0%
ALTIN
5.759,97 0%
BITCOIN
3.889.443,7 0%

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu: Üyeler Yönetim Kuruluna Geniş Yetki Verdi

Fenerbahçe'nin olağanüstü genel kurulunda kongre üyeleri, Sadettin Saran yönetimine taşınmaz ve şirket işlemlerinde görev süresine kadar yetki verdi. 2 bin 124 üye katıldı.

Yayın Tarihi: 25.10.2025 13:55
Güncelleme Tarihi: 25.10.2025 13:55

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu: Üyeler Yönetim Kuruluna Geniş Yetki Verdi

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu: Üyeler Yönetim Kuruluna Geniş Yetki Verdi

Toplantı ve oylama süreci

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda, daha önce olağanüstü seçimli genel kurulda reddedilen maddeler bu kez üyelerin oyuna sunuldu ve detaylı şekilde açıklandı. Yapılan konuşmaların ardından maddeler tek tek görüşülerek ayrı ayrı oylamaya tabi tutuldu. Üyeler söz konusu maddeleri oy çokluğuyla kabul etti.

Mevcut başkan Sadettin Saran ve yönetim kuruluna, kongre üyeleri istedikleri yetkileri verdi. Toplantıya katılan ve eski başkan Ali Koç yönetiminde yer alan yöneticiler de maddelerin tamamına evet oyu verdi.

Kabul edilen maddeler

1. Kulübün amacı doğrultusunda kullanılmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarından ve/veya üçüncü kişilerden taşınmaz edinilmesi (kiralama, satın alma, tahsis, intifa ve irtifak hakkı) hususunda yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilmesi.

2. Kulübün amacı ve menfaatleri doğrultusunda İstanbul ili Ataşehir ilçesi Kayışdağı mahallesi 1845 ada 18 parsel ile İstanbul ili Ataşehir ilçesi Küçükbakkalköy mahallesi 3343 ada 12 parsel numaralı taşınmazlara ilişkin Emlak Konut GYO AŞ ile yapılan/yapılacak gelir paylaşımı, taahhüt ve benzeri usullere dayalı satış dahil olmak üzere her türlü işlemin yapılması hususunda yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilmesi.

3. Kulübün mülkiyetinde bulunan veya kullanma hakkına sahip olduğu taşınmazların üçüncü kişilere kısa veya uzun süreli kiraya verilmesi, irtifak ve intifa hakkı tesisi, tahsisi, bu taşınmazlarla ilgili işletme ve ortaklık sözleşmesi yapılması, bu taşınmaz malların üzerinde ayni veya şahsi haklar ve yükümlülüklerin tesisi ve ilgili mevzuatın izin verdiği diğer konularda yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilmesi.

4. Kulübün mülkiyetinde bulunan veya kullanma hakkına sahip olduğu taşınmazların üzerinde yatırım ve tesisler, plan, proje, tadilat dahil olmak üzere her türlü işlemin yapılması/yaptırılması hususunda yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilmesi.

5. Yurt içi ve yurt dışında ticari işletme, şirket, kooperatif, dernek, vakıflar kurmak veya kurulmuş ticari işletme, şirket, kooperatif, dernek, vakıflara katılmak ve bunlardan ayrılmak, pay almak ve devretmek; kulübün kurduğu veya ortağı olduğu şirketlere ait hisselerin, yasaların öngördüğü şekil ve şartlar dahilinde halka arz veya diğer bir surette değerlendirilmesi, gerektiğinde sermaye artışına gidilmesi, hisselerin devri ve/veya geri alınması, şirketlerin türünün değiştirilmesi, tasfiyesi gibi konularda yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilmesi.

Toplantıya katılım: Genel kurula 2 bin 124 üye katıldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı