FBI, New Orleans Saldırısı Sonrası Benzer Tehditlere Karşı Kolluk Kuvvetlerini Uyardı

FBI, New Orleans'taki saldırı sonrası benzer eylemlerin yapılabileceği uyarısını ülke genelindeki kolluk kuvvetlerine iletti.

Yayın Tarihi: 04.01.2025 01:14
Güncelleme Tarihi: 04.01.2025 01:14

FBI, New Orleans Saldırısı Sonrası Benzer Tehditlere Karşı Kolluk Kuvvetlerini Uyardı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 1 Ocak'ta New Orleans'ta meydana gelen ve saldırgan ile birlikte 15 kişinin hayatını kaybettiği araçla yapılan saldırının ardından, ülke genelindeki kolluk kuvvetlerine benzer eylemlerin gerçekleşme ihtimali konusunda uyarıda bulundu.

CBS News'in haberine göre, FBI, İç Güvenlik Bakanlığı ve Ulusal Terörle Mücadele Merkezi, New Orleans'taki saldırının ardından bir uyarı bülteni yayımladı. Yayınlanan bültende, benzer bir saldırının gerçekleştirilebileceği konusunda bilgi verildi.

Bültende, araçla saldırı planı yapmanın, 'beceri eşiğinin' düşük olduğu ve bu tür eylemlerin 'hevesli saldırganlar' için hâlâ cazip olduğu belirtildi. Ayrıca, araç kiralama işlemlerinde tutarsızlıklar ve kiralama amacına ilişkin sorulara yanıt vermemekte ısrar eden durumlar için dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Hassas tesislerin yakınında uzun süre park edilmiş kiralık araçlar hakkında gelen ihbarların ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın New Orleans'ı 6 Ocak'ta ziyaret edeceği bildirildi. New Orleans’ın Bourbon Caddesi’nde yeni yılın ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda, bir aracın kalabalığın arasına dalması sonucu 14 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralanmıştı. Olayda polisle çatışmaya giren saldırganın, Texas eyaletinden 42 yaşındaki Shamsud Din Jabbar adlı bir ABD vatandaşı ve eski asker olduğu açıklanmıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı