Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Faydasını öğrenen kaşık kaşık yiyor! Tüm hastalıkların ilacı ondaymış

Binlerce yıldır şifalı özellikleriyle bilinen keten tohumu, sağlığa birçok fayda sağlayabilir. Yapılan araştırmalara göre, sadece 1 tatlı kaşığı keten tohumu içerisinde tam 1 milyon antioksidan bulunmakta. Detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 17.12.2023 14:29
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 14:29

Faydasını öğrenen kaşık kaşık yiyor! Tüm hastalıkların ilacı ondaymış

Bin yıllar öncesinde Mısır'da keşfedilen ve geleneksel tıpta şifa kaynağı olarak yer bulan keten tohumu, günümüzde de sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Günlük olarak tüketilen 1 tatlı kaşığı keten tohumu, içerdiği 1 milyon antioksidan ile bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucu etki sağlıyor. Ancak, günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketmenin sağlık üzerindeki etkileri nelerdir?

GÜNDE 1 TATLI KAŞIĞI KETEN TOHUMU TÜKETMENİN FAYDALARI

1 tatlı kaşığı 1 milyon antioksidan içeriyor! O besini her gün tüketen hastalık yüzü görmüyor

1. Antioksidan Zenginliği: Günde bir tatlı kaşığı keten tohumu tüketmek, vücudu antioksidanlarla zenginleştirir ve serbest radikallere karşı koruma sağlar.

2. Lif Kaynağı: Öğütülmüş olarak tüketilmesi önerilen keten tohumu, bağırsak sağlığını destekleyen lif açısından zengin bir besin. Sindirim sistemini düzenler, bağırsak hareketliliğini artırır.

3. Tansiyon Dengesi: Yapılan araştırmalara göre, günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketmek, damar duvarı basıncını düzenleyerek tansiyonu dengeleyebilir.

4. Kanser Riskini Azaltma: İçerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde, keten tohumu kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyebilir. Kolon, meme, akciğer ve prostat kanseri gibi türlerle mücadelede destekleyici olabilir.

Ancak, her besin maddesinde olduğu gibi, keten tohumu tüketirken ölçülü olmak önemli. Sağlık durumu veya kullanılan ilaçlar konusunda şüpheler varsa, bir sağlık profesyoneliyle görüşmeniz önerilir.