Fatma Şahin'den Berat Kandili Mesajı: Affın ve Dayanışmanın Önemi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Berat Kandili'nde affın, arınmanın ve toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 01.02.2026 15:20
Güncelleme Tarihi: 01.02.2026 15:20

Fatma Şahin'den Berat Kandili Mesajı: Affın ve Dayanışmanın Önemi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Berat Kandili mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Berat Kandili dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Başkan Şahin, bu mübarek gecenin affın, arınmanın ve iç muhasebenin güçlü bir vesilesi olduğunu vurguladı.

Gönüllerin arındığı bir gece

Berat Kandili’ne ulaşmanın manevi huzurunu yaşadıklarını ifade eden Şahin, kandil gecelerinin bireysel ve toplumsal hayat için önemli birer durak olduğunu belirtti. Şahin, bu gecelerin kalpleri yumuşatan ve gönülleri birbirine yaklaştıran derin anlamlar taşıdığını söyledi.

Mesajın ana vurguları

Başkan Şahin mesajında, "Berat Kandili insanın kendisiyle yüzleştiği, eksiklerini fark ettiği, hatalarından ders çıkararak daha iyiye yönelmeyi dilediği müstesna bir gecedir." ifadelerini kullandı. Şahin, bu gecenin kırılan gönüllerin onarılması, küslüklerin son bulması, sevgi ve merhametin hayatımıza hakim olması için önemli bir fırsat olduğunu ekledi.

Şahin ayrıca, Berat Kandili’nin Ramazan ayına açılan anlamlı bir kapı olduğuna işaret ederek, gecenin bireysel arınmanın yanı sıra toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir bilinç kazandırdığını belirtti.

Temenniler

Başkan Şahin, "Duaların umutla yükseldiği bu mübarek gecede, yüce Rabbimden insanlığa huzur, milletimizin birlik ve beraberliğinin devamını diliyorum. Yapılan tüm duaların kabul olmasını, bu anlamlı gecenin insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Berat Kandili mübarek olsun" sözleriyle mesajını sonlandırdı.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, BERAT KANDİLİ DOLAYISIYLA MESAJ...

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, BERAT KANDİLİ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.