olayın özeti:
İstanbul Fatih Akdeniz Caddesi üzerinde saat 12.30 sıralarında kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak bir binada yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, binada çalışan bir işçi oksijen tüpüyle malzeme kesimi yaparken çıkan kıvılcımlar alevlendi ve binanın iç kısmından dumanlar yükselmeye başladı.
Dumanları fark eden işçiler ve cadde esnafı durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis, ambulans ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
müdahale ve gelişmeler:
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü. Müdahale esnasında binanın dışına dumanlar yükseldiği, ancak alevlerin hızlıca kontrol altına alındığı belirtildi. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.
tanık anlatımı:
Olay anına tanık olan esnaf Yaşar Öztemur olayı şöyle anlattı: "Çaycı dükkana çay getirdiği esnada bize dışarıdan dumanlar çıkıyor dedi. Dışarıya çıktığımızda binanın camından dumanlar yükseldiğini gördük. İtfaiye 5-10 dakika arasında geldi. Yangına müdahale ettiler. Dumanlar çıktı. Biz sadece dumanları görebildik, ateşi göremedik. Yangın binanın iç kısmından çıkmıştı" dedi.
Yetkililer, yangının kıvılcımların büyümesi sonucu başladığını aktardı ve olayla ilgili dalsının devam ettiği ifade edildi.
İSTANBUL FATİH’TE KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YIKILACAK BİNADA OKSİJEN TÜPÜYLE YAPILAN KESİM SIRASINDA ÇIKAN KIVILCIMLAR YANGINA NEDEN OLDU. YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ İLE SÖNDÜRÜLDÜ.