Fatih'te alacak verecek tartışması sonucu 2 şüpheli gözaltına alındı
Olay, 5 Ocak'ta Mimar Hayrettin Mahallesi'nde gerçekleşti
İstanbul Fatih'te bir ikamette meydana gelen silahlı tehdit ve gasp olayına ilişkin iki şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. Yürütülen soruşturmada olayın alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı tespit edildi.
Olay, 5 Ocak günü saat 18.20 sıralarında, Fatih Mimar Hayrettin Mahallesi'ndeki bir adreste gerçekleşti. Ş.Ç. (73) isimli kişi cep telefonu üzerinden tehdit edilerek kendisinden para talep edildi. Aynı adreste bulunan Ş.E. (67) ise istenen parayı getirmemesi üzerine ikamete gelen silahlı şahıslar tarafından darp edildi.
İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat ekipleri, yürütülen çalışmalar sonucu şüpheliler F.A. (28) ve B.E. (19)'yi Sultangazi'de bir ikamette gözaltına aldı.
Adreste yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 5 adet fişek ve 1 gram esrar ele geçirildi. Olayın kaynağı olarak belirtilen alacak-verecek anlaşmazlığı polis soruşturmasında vurgulandı.
Gözaltına alınan şüpheliler, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, gasp, yağma ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
Fatih'te alacak verecek kavgası: 2 şüpheli yakalandı