Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fasülye turşusu kurmadan bu tarife muhakkak göz gezdirin! Kütür kütür fasülye turşusu yapmak dakikalarınızı almayacak

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan turşu özellikle de kış ayları içersinde sıklıkla tüketiliyor. Yaz aylarında yetişen sebzelerin tazeliğini koruması için harika bir çözüm olan turşuyu kurumadan muhakkak bu tarife göz atmalısınız. Kütür kütür fasülye turşusu yapmanın püf noktası açıklandı...

Yayın Tarihi: 05.12.2023 17:27
Güncelleme Tarihi: 05.12.2023 17:27

Fasülye turşusu kurmadan bu tarife muhakkak göz gezdirin! Kütür kütür fasülye turşusu yapmak dakikalarınızı almayacak

Kışın her masanın vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan fasülye turşusunu daha önce hiç böyle denemediniz. Kurması dakikalarınızı almayacak bu turşu sayesinde kışın sofralarınızda kütür kütür fasülye turşusu yiyebileceksiniz. İşte yüzyıllardır saklanan kütür kütür fasülye turşusunun tarifi ve püf noktaları...

FASÜLYE TURŞUSU MALZEMELERİ

  • 500 gr taze fasülye
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde tuz
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sirke
  • 1 yemek kaşığı ölçüsüne toz şeker 
  • 3 diş sarımsak 
  • Yarım çay kaşığı ölçüsüne kırmızı pulbiber
  • 3 su bardağı ölçüsünde su
  • 1 dal taze nane
  • 1 tane defne yaprağı 

FASÜLYE TURŞUSU TARİFİ

FASÜLYE TURŞUSU YAPILIŞI 

  1. Fasülyeleri güzelce yıkayın ve uç kısımlarını keserek detaylı şekilde ayıklayın.
  2. Hemen ardından fasulyeleri ikiye bölün.
  3. Geniş bir tencere içersinde tuzunuzu ve suyunuzu ekleyin. Kaynamaya başladığı zaman fasulyelerinizi ekleyerek ortalama 5 dakika kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra ise süzün ve soğuması için bir kenarda bekletin.
  4.  Başka bir tencerenin içersine sirkeyi, suyu, kırmızı pulbiberi ve şekeri ekleyerek karıştırın, kaynamaya bırakın. 
  5. Üzerine soyulmuş ve ezilmiş olan sarımsaklarınızı da ekleyin.
  6. Kaynamaya başladıktan 2 -  3 dakika sonra daha kaynatıp, ocaktan suyunuzu alın.
  7. Fasülyelerinizin içerisine defne ve nane yaprağını eklenerek karıştırın.
  8. Soğumuş olan sirkeli suyu fasülyelerinizin üzerine dökelim ve özenle kavanozlayalım. Fasülyelerin üzerini geçecek şekilde sirkeli su eklediğinize dikkat etmelisiniz. 
  9. Kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek oda sıcaklığında 2 - 3 gün kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına kaldırarak saklayabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...