Faslı Doktorun Kurtarma Çağrısı
Faslı doktor Yusuf Ebu Abdullah, tüm dünyaya İsrail'in 27 Aralık'ta gözaltına aldığı Kemal Advan Hastanesi Müdürü Husam Ebu Safiyye'nin kurtarılması çağrısında bulundu. Ebu Abdullah, sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda, Ebu Safiyye için ortak bir duruş sergilemeye davet etti.
Ebu Safiyye'nin Önemi
Yusuf Ebu Abdullah, Ebu Safiyye'yi “bu ümmetin tarihinde benzeri gelmeyecek bir kahraman” ve “kararlılığın ve azmin sembolü” olarak tanımladı. Ayrıca, Ebu Safiyye'nin, ailelerini kaybeden doktor ve hemşirelere teselli veren, şefkat ile metaneti birleştiren bir yönetici olduğunu ifade etti.
Gazze'deki Faaliyetleri
Fas'taki 2. Hasan Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Bölümü Başkanı olarak görev yapan Ebu Abdullah, Gazze'deki Kemal Advan Hastanesi'nde ağustos ve eylül aylarında çok sayıda Filistinli çocuğun ameliyatını gerçekleştirdi. Ayrıca, Ebu Abdullah geçmişte de 2008, 2012 ve 2014 yıllarında Gazze'yi ziyaret etti.
İsrail'in Hastaneye Saldırısı
İsrail ordusu, 27 Aralık'ta Kemal Advan Hastanesi'ne baskın düzenleyerek sağlık personelini ve yaralıları zorla dışarı çıkarmış, bazı bölümlerini ateşe vermiştir. Gazze'deki Filistin hükümeti, Ebu Safiyye ve diğer sağlık personelinin durumlarının açıklanması gerektiğini vurguladı.