DOLAR
42,57 0%
EURO
49,62 0%
ALTIN
5.761,88 0%
BITCOIN
3.891.948,95 0%

Fas'ta binlerce kişi İsrail'in Küresel Sumud Filosu saldırısını protesto etti

Fas'ta binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu'na düzenlediği saldırıyı Kazablanka, Tanca ve diğer kentlerde düzenlenen gösterilerle protesto etti.

Yayın Tarihi: 03.10.2025 20:09
Güncelleme Tarihi: 03.10.2025 20:09

Fas'ta binlerce kişi İsrail'in Küresel Sumud Filosu saldırısını protesto etti

Fas'ta binlerce kişi İsrail'in Küresel Sumud Filosu saldırısını protesto etti

Gösteriler ve çağrı

Fas genelinde, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu'na saldırısı binlerce kişi tarafından protesto edildi. Protestolar, Fas Ümmetin Davalarını Destekleme Komitesinin çağrısıyla Kazablanka, Tanca, Tarudant, Tinghir, Taza, Vecde ve Tatvan kentlerinde gerçekleştirildi.

Göstericiler "Trump'ın komplocu planına hayır, Sumud Filosu'na korsan Siyonist saldırıya hayır" ve "Sumud Filosu'na özgürlük" ile "Sumud Filosu'na yönelik Siyonist korsanlığa hayır" sloganlarını attı ve Gazze'ye destek mesajları verdi.

Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırı

Küresel Sumud Filosu, ablukayı kırmak ve Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla seyahat ediyordu. Filoya düzenlenen saldırı, filonun 1 Ekim akşamı Gazze sularına yaklaşması sırasında gerçekleşti.

İsrail ordusunun filoya müdahalesi sonucu onlarca tekne ve gemi yasa dışı şekilde ele geçirildi ve filodaki yüzlerce yolcu alıkonuldu. Filonun, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere toplu şekilde yola çıkan en büyük filo olduğu vurgulanıyor.

Protestolar, çeşitli kentlerde geniş katılım göstererek bu müdahaleye karşı dayanışma ve Gazze'ye devam eden destek çağrısını öne çıkardı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı