Farklı kuşaklar Manisa'da zafer için aynı parkurda buluştu

Manisa'da 30 Ağustos Zafer Koşusu'na 9 ile 86 yaş arası 550 kişi katıldı; Cumhuriyet Meydanı'ndan Atatürk Olimpik Spor Kompleksi'ne 6,55 km koşuldu.

Yayın Tarihi: 30.08.2026 18:57
Güncelleme Tarihi: 30.08.2026 18:57

Farklı kuşaklar Manisa'da zafer için aynı parkurda buluştu

Farklı kuşaklar Manisa'da zafer için aynı parkurda buluştu

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Koşusu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirildi. Organizasyona 9 ile 86 yaşları arasında toplam 550 kişi katılarak, sporun kuşakları nasıl birleştirdiğini gösterdi.

Parkur ve katılım:

Koşu, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Atatürk Olimpik Spor Kompleksi'nde sona erdi. Katılımcılar, organizasyon boyunca 6,55 kilometrelik parkurda mücadele etti; farklı yaş kategorilerinde dereceye girebilmek için yarışan sporcular arasında hem amatör koşucular hem de genç sporcular yer aldı.

Dereceler, ödüller ve öne çıkan isimler:

Etkinlik sonunda yaş kategorilerine göre ilk üçe giren sporculara madalya, kupa ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Organizasyonun en dikkat çeken katılımcılarından biri, İzmir'in Urla ilçesi'nden gelerek yarışa katılan 86 yaşındaki Ali Işıkbol oldu; Işıkbol'un azmi ve enerjisi izleyicilerden takdir topladı.

Gün boyu süren koşu, farklı kuşakları aynı parkurda buluşturarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve ruhuna uygun bir birliktelik görüntüsü sundu. Katılımcı sayısı ve yaş çeşitliliği, Manisa'daki spor etkinliklerinin toplumda yankı bulduğunu gösterdi.

MANİSA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 104. YIL DÖNÜMÜ...

MANİSA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 104. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN 30 AĞUSTOS ZAFER KOŞUSU’NA, 9 İLE 86 YAŞ ARASINDA 550 KİŞİ KATILDI.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.