Türkiye Kaykay Federasyonu'nda Yeni Dönem Başladı
Türkiye Kaykay Federasyonu'nun olağan genel kurulunda Fahrettin Yıldız, başkanlık koltuğuna 1 oy farkıyla oturdu. Seçim, Ankara’daki Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.
Seçim Sonuçları
153 oyun kullanıldığı genel kurulda, Fahrettin Yıldız 75, mevcut başkan Metin Ayvazoğlu ise 74 oy alarak başkanlık için çekişmeli bir yarışa imza attı. Ayrıca 4 oy geçersiz sayıldı. Yıldız’ın liderliğindeki yeni yönetim kurulu, Mustafa Süslü, Mehmet Tunç Turgut, Seyfettin Şahan, Cavit Bardak, Fatih Yüksel, Osman Beyazıtoğlu, Emrah Akbaş, Mustafa Yasin Taş, Özgür Mülazımoğlu ve Murat Can Erbayraktar’dan oluşuyor.
Gelecek Hedefleri
Yıldız, başkanlık görevini devraldıktan sonra yaptığı konuşmada, spordaki deneyimlerinden bahsederek, "Sporcu, hakem ve antrenör olarak 38 yıldır spor teşkilatındayım. Şimdi ise federasyonda yönetim görevini üstleniyorum" dedi. Yıldız, federasyonun 7 yıllık geçmişinin olduğunu belirterek, 'Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları' için hedefler belirlediklerini ifade etti.
Gerilimli Anlar
Seçimin böyle müthiş bir çekişmeye sahne olması, beraberinde gerginlikleri de getirdi. Ayvazoğlu'nun oyların tekrar sayılması talebi, divan başkanlığı tarafından uygun bulunmadı. Ancak taraflar arasında meydana gelen gerginliğin ardından, delegelerin salondan çıkmasının ardından, oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Fakat yeniden yapılan sayımda sonuç değişmedi.
Fahrettin Yıldız, konuşmasının sonunda, "Burada kaybeden yok, kaykay camiası kazandı. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum" diyerek birlik mesajı verdi.
Türkiye Kaykay Federasyonunun 2. olağan seçimli genel kurulu, Ankara'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Federasyonun olağan genel kurulunda başkanlığa 1 oy farkla Fahrettin Yıldız seçildi.
Türkiye Kaykay Federasyonunun 2. olağan seçimli genel kurulu, Ankara'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Federasyonun olağan genel kurulunda başkanlığa 1 oy farkla Fahrettin Yıldız seçildi.