Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara kötü haber: Yeni kanun teklifi görüşmeleri Meclis'te

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen yeni kanun teklifi ile fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları ağırlaşıyor. Cezaların yükseltilmesini içeren teklif, fahiş fiyat uygulayanlar ve stokçular için daha caydırıcı önlemler öngörüyor.

Yayın Tarihi: 15.05.2024 00:55
Güncelleme Tarihi: 15.05.2024 00:55

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara kötü haber: Yeni kanun teklifi görüşmeleri Meclis'te

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezası ağırlaşıyor

TBMM Genel Kurulu'nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarını ağırlaştırmayı öngören Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor.

Yapılan görüşmelerde, fahiş fiyat artışı uygulayanlar ve stokçulara yönelik cezaların daha etkili hale getirilmesi için önemli adımlar atılıyor. Teklife göre, fahiş fiyat uygulayanların cezası 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanların cezası ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak.

Ayrıca, stokçuluktan bir yılda üç kez ceza alan işletmelere, 6 güne kadar kapatma cezası verilmesi öngörülüyor. Bununla birlikte, satıştan kaçınan işletmelere mal ve hizmet bedeline göre belli oranda ceza kesilmesi planlanıyor.

Yapılan düzenleme ile birlikte, internetteki aldatıcı reklamlara erişimi engellemeye yönelik yeni tedbirlerin de hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren kanun teklifi, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk gibi ekonomik suçlara karşı daha etkili bir mücadele yöntemi olarak değerlendiriliyor.