Evlilik okulundan mezuniyet töreni:
Şahinbey Belediyesi tarafından aile kurumunu güçlendirmek amacıyla 2009'da başlatılan Evlilik Okulu Projesi, son dönem mezunlarını verdi. Bu dönem programa katılan 951 çift, uzman eğitmenlerin yürüttüğü dersleri tamamlayarak sertifikalarını aldı. Proje, evlilik öncesi bilinçlenmeyi artırmayı ve çiftlerin sağlam temeller üzerine birlikte yaşam kurmalarını amaçlıyor.
Eğitim içeriği ve öne çıkan konular:
Program kapsamında verilen eğitimlerde aile, çocuk ve evlilik hayatına dair temel başlıklara yer verildi. Eğitimlerde, eşler arasındaki iletişim, karşılıklı anlayış ve görevlerin adil paylaşımı gibi konular ön plana çıkarıldı. Ayrıca Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir de yeni evlenecek çiftlere katılarak aile yapısının sağlıklı kurulmasında dikkat edilmesi gereken noktaları aktardı.
Uzmanlar, evliliğe hazırlanan çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımasının, olası sorunları öngörerek önlem almasının ve çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesine katkı sağlayacak yaklaşımlar geliştirmesinin hedeflendiğini vurguladı.
Belediye açıklaması ve projenin geçmişi:
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu'nun aile kurumuna yaptığı katkılara dikkat çekerek çalışmayı önemsediklerini belirtti. Tahmazoğlu, eğitimleri tamamlayan çiftleri tebrik ederek onlara ömür boyu mutluluk temennisinde bulundu. Belediye, benzer çalışmaların çocukların sağlıklı aile ortamında yetişmesine destek sağladığını ifade etti.
Proje, 2009'dan bu yana sürdürülüyor ve bugüne kadar binlerce çiftin evlilik öncesi bilinçlenmesine katkı sundu. Şahinbey Belediyesi, Evlilik Okulu ile çiftlerin aile içi iletişimlerini güçlendirmeyi ve gelecekte karşılaşabilecekleri sorunlara karşı daha hazırlıklı olmalarını sağlamayı hedeflemeye devam ediyor.
Programın son mezunları olan 951 çifte sertifikaları törenle takdim edildi ve yetkililer, benzer eğitimlerin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TARAFINDAN AİLE KURUMUNU GÜÇLENDİRMEK VE EVLİLİKLERİN DAHA SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURULMASINA KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA 2009 YILINDA HAYATA GEÇİRİLEN EVLİLİK OKULU PROJESİ YENİ MEZUNLARINI VERDİ. SON EĞİTİM DÖNEMİNDE PROGRAMA KATILAN 951 ÇİFT, ALDIKLARI EĞİTİMLERİ BAŞARIYLA TAMAMLAYARAK SERTİFİKALARINI ALDI.