Karaisalı'da orman yangını evlere yakın noktada başladı
Adana'nın Karaisalı ilçesinde, Çorlu Mahallesi yakınlarında saat 16.00 civarında başlayan orman yangını, evlerin hemen yanı başında etkili oldu. İlk ihbarı takiben Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi ve söndürme çalışmaları hızla başlatıldı.
Müdahale çalışmaları:
Ekipler alevlere karşı hem havadan hem de karadan operasyon yürütüyor. Yangını kontrol altına almak için havadan helikopterler ve karadan arazözlerle yoğun müdahale sürüyor. Bölgede alevlerin yerleşimlere sıçramasını önlemeye yönelik tedbirler alınıyor.
Saha ve ekip bilgileri:
Adana Orman Bölge Müdürlüğü, yangına müdahale eden ekip sayısını ve araç gücünü şu şekilde açıkladı: 2 uçak, 8 helikopter, 45 arazöz ve 263 personel. Ekipler aynı zamanda Feke ilçesindeki yangınla da eş zamanlı mücadele ediyor.
Yetkililer, söndürme çalışmalarının devam ettiğini ve durumun takibinin sürdüğünü bildiriyor. Vatandaşların güvenliği için yetkililerden gelen uyarılara uyulması isteniyor.
Evlerin yanında orman yangını çıktı: Hem havadan hem karadan müdahale sürüyor