
Dışarıda yediğiniz hamburgerlere fahiş fiyatlar ödemekten bıktıysanız, evinizde dakikalar içersinde kendi çıtır tavuklu hamburgerinizi yapabilirsiniz. Ekmeğinizi, hamburger köftesini, iç malzemelerin hepsini kendiniz hazırlayıp yerleştireceğiz çıtır tavuklu hamburger tarifini yiyen bayılacak. 50 dakikada hazırlayacağınız, 35 dakikada pişirirceğiz bu tarifin bağımlısı olacağınıza eminiz.
Yorgun bir günde de keyfinizi yerine getirecek, kendi evinizde kendi malzemelerinizi yapacağınız harika bir tavuklu hamburger tarifi arıyorsanız; başka tarife gitmenize gerek yok! Çıtır tavuklu hamburger tarifi için tüm malzemeleriniz evinizde bulunuyorsa, yalnızca 1 saat içersinde hamburgeriniz hazır olacak. İşte büyük fast food restoranlarından çıkmışcasına çıtır tavuklu hamburger tarifi...
ÇITIR TAVUKLU HAMBURGER TARİFİ MALZEMELERİ
Ekmek için;
- 1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
- Yarım su bardağı ölçüsünde ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı oda sıcaklığında
- Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde süt
Tavuk köftesi için;
- 800 gram tavuk göğsü
- Tuz
- Yarım çay kaşığı ölçüsü kadar karabiber
- Yarım çay kaşığı ölçüsü kadar kırmızı toz biber
Bulamak için;
- 1 çay bardağı ölçüsünde un
- 2 tane yumurta
- 1.5 su bardağı ölçüsünde sade mısır gevreği (Rondodan geçirelim)
- Yarım su bardağı ölçüsünde galeta unu
- Tuz
ÇITIR TAVUKLU HAMBURGER TARİFİ
- İlk etapta ekmekleri yaparak tarifinize başlayabiliriz.
- Ilık süt, kuru maya, su ve şekeri bir kabının içersine alarak karıştıralım.
- 5 dakika boyunca kabın içersine bekletelim.
- Daha sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Yaklaşık olarak 1 - 1,5 saat üzeri kapalı şekilde oda sıcaklığında bekletelim.
- Beze büyüklüğü bu noktada tamamen sizlere bağlı. Bu tarif ile sekiz eşit beze yapmanız mümkün. Hamburgerinizi daha büyük ya da daha küçük yapmak istiyorsanız, buna göre ayarlama yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine yuvarlak bezelerinizi yan yana dizin.
- Üzerlerini tekrardan bezle kapatarak 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
- Yumurta sarısı ve süt karışımını bezelere sürerek, 200 derecelik fırında alt üst şekilde pişirelim.
- Fırından çıkarınca üzerine bez örterek dinlendirmeye bırakalım.
- Tavuklar için ise ince bir şekilde tavuklarımızı keselim.
- Baharatlar ekleyerek elimizle tavuklara güzelce yayalım.
- Sonrasında önce un daha sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galeta ve gevrek karışımına bulayalım.
- Kızgın ve derin bir yağ içersinde kızartalım.
- Dilerseniz fırında üzerine fırça yardımı ile yağ sürerek 200°’de de pişirebilirsiniz.
- Soğuyan ekmeklerinizi ikiye bölerek damak tadınıza göre domates, turşu, marul, sos ve benzeri malzemeler koyarak hamburger hazırlayabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...