Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Evinizde altı malzemeniz varsa su böreğiniz hazır! Altı malzemeyle su böreği tarifi

Eğer evinizde bu altı malzeme varsa, hamurunu bile kendiniz açacağınız enfes lezzetli su böreği tarifi sizinle! Lezzetli mi lezzetli 50 dakikada hazırlayacağınız, 30 dakikada pişirceğiniz ev yapımı su böreği tarifi sizlerle...

Yayın Tarihi: 27.12.2023 10:03
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 10:03

Evinizde altı malzemeniz varsa su böreğiniz hazır! Altı malzemeyle su böreği tarifi

Sabah kahvaltılarınıza ya da öğleden sonra misafirlerinizin çay yanına ikram edeceğiniz bu lezzetli su böreği tarifi yalnızca altı malzemeyle yapılacak. Altı malzemeyle hamurunuzu açacak, su böreği içini hazırlayacak ve fırına verip pişireceksiniz. Herkesin en az 3 - 4 dilim yiyeceği bu böreğin tarifini 50 dakikada hazırlayıp, 30 dakikada pişirmeniz mümkün. Eğer evinizde az malzemeyle lezzetli bir börek yapmak istiyorsanız; bu tarifi kesinlikle denemelisiniz! İşte altı malzemeli harika su böreği tarifi ve malzemeleri...

ALTI MALZEMELİ SU BÖREĞİ MALZEMELERİ

  • 9 tane yumurta 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz
  • 5 su bardağı ölçüsünde un
  • 1 çorba kasesi ölçüsünde rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase ölçüsünde maydanoz yaprağı
  • 6 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ

ALTI MALZEMELİ SU BÖREĞİ TARİFİ

ALTI MALZEMELİ SU BÖREĞİ TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk etapta hamurunuzu yapmak için bir kabının içersinde tuz ve yumurtayı alarak güzelce karıştıralım.
  2. Ardından ununu kontrollü bir şekilde eklemek için azar azar koyarak güzelce yoğuralım. 
  3. Ele yapışmayacak orta derecede sert bir hamur yapmaya özen gösterelim. Yani ne sert ne de yumuşak olacak bir hamur elde edelim. 
  4. Hazır olan hamurumuzu 14 ayrı bezeye ayırarak, üzerini kapatalım ve dinlendirmek için bırakalım. Bir çorba kasesi kaşar peyniri rendeleyelim. Bu tarifte kaşar peyniri kullanıldı ancak isteğe bağlı olarak eriyen başka bir peyniri de tercih edebilirsiniz.
  5. Mayısdanozların yapraklarını ayıralım. 
  6. Dinlenen hamuru un yardımıyla güzelce açalım.
  7. aynı işlemi bütün bezelere uyguladıktan sonra ise derin bir tencereye kaynamış suyumuzu alalım.
  8. 1 yemek kaşığı ölçüsünde tuzu ekleyip, hamurları tek tek haşlayalım.
  9. Hamurlarımızı başka bir kabının içerisine doldurmuş olduğumuz soğuk suyun içerisine koyalım. 
  10. Yufkayı kaynayan suyun içersine attığımızda muhakkak tahta kaşık yardımıyla yapışmaması için karıştıralım. 
  11. 30 saniye haşladıktan sonra sudan çıkarmak yeterli olacaktır. Soğuk suyun rengi çok bulanırsa muhakkak suyu değiştirmeye özen gösterelim.
  12. Sudan çıkarıp böreği yapacağımız tepsiye alıp 4 - 5 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağını döküp sürelim. Aynı işlemi yedi yufkaya da uyguladıktan sonra, peynir ve maydonoz yapraklarını eşit miktarda tepsinin her tarafına koyalım.
  13. Ardından kalan kalan yufkaalara aynı işlemi uyguladıktan sonra çatalla böreğin üzerine 20 kere batırıp çıkartalım.
  14. 180 derecelik fırında pişirmek için bırakalım.
  15. Pişerken ara ara kontrol edelim. Böreğin üstü şişince yine çatal ile şiş olan yerlerin havasını almayı unutmayalım. 
  16. Kızarana kadar bu işlemi yapmaya devam edelim.
  17. Pişen böreği ters çevir soğumak için oda sıcaklığına bırakalım. İlk sıcağı çıktığı zaman servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...