evinin bahçesinde otağ kurup Malazgirt’i andı

Evrensekiz’de fotoğraf sanatçısı Burak Tunçkol, kendi kurduğu otağda Türk kağanı kostümü ve Fetih Sancağı ile Malazgirt Zaferi’nin 955. yılını andı.

Yayın Tarihi: 26.08.2026 15:24
Güncelleme Tarihi: 26.08.2026 15:26

evinin bahçesinde otağ kurup Malazgirt’i andı

evinin bahçesinde otağ kurup Malazgirt’i andı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz Beldesi’nde yaşayan fotoğraf sanatçısı Burak Tunçkol, evinin bahçesinde kendi emeğiyle kurduğu otağda Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümünü anmak için bir araya geldi. Kutlamada Tunçkol, Türk kağanı kostümü giydi ve Fetih Sancağını açtı.

kutlama ve otağın detayları:

Tunçkol, etkinlik için hazırladığı otağı bahçesinde kurduğunu, kostüm ve sancak tercihininse anma amaçlı olduğunu belirtti. Fotoğraf sanatçısı, düzenlediği kısa törende Malazgirt’in önemine vurgu yaparken, mekanın el emeğiyle ortaya çıktığına dikkat çekti. Otağın görsel ve sembolik unsurları, olayın yerel düzeyde anılmasına katkı sağladı.

savaşın tarihi ve Tunçkol’un değerlendirmesi:

Haberde yer verilen kısa tarihsel çerçeveye göre Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan komutasındaki Türk ordusunun, Bizans İmparatoru Romen Diyojen idaresindeki orduyu yenmesiyle Anadolu’nun kapılarını Türklere açtı. Tunçkol, savaşın taktik yönünü şu sözlerle anlattı: "Bugün 26 Ağustos, bundan 955 yıl önce 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan, 200 bin kişilik haçlı ordusunu Muş’un Malazgirt ilçesinde çok güzel bir savaş taktiği ile yendi. Haçlı ordusunun başında Romen Diyojen vardı ve 200 bin kişilik ordusuna güveniyordu fakat Sultan Alparslan 30 bin kişilik ordusuyla, taktikleriyle yendi. Savaş başladıktan sonra Türk askerini geri çekti, bu duruma kanan haçlı ordusu ise Türk askerinin üstüne koşmaya başladı. Türk askerleri sağdan ve soldan iki kanat olarak hilal taktiği uygulayarak haçlı ordusunu dağıttı ve Sultan Alparslan’ın 30 bin kişilik inançlı ordusu Romen Diyojen’in komuta ettiği 200 bin kişilik haçlı ordusunu yendi ve o gün Türklerin Anadolu’ya girişinin kapısı açılmış oldu."

Tunçkol, kutlamada ayrıca duygularını ve milli birlik mesajını paylaştı: "Bu kostümü giyerek tabi ki Sultan Alparslan olunmuyor. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin dört bir yanı ateş çemberi ve bizim korkumuz yok. Türk düşmanları Sultan Alparslan’ın, Süleyman Şah’ın, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet’in ve Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhunu taşıdığını asla unutmasın. Türkiye bir savaşa girerse siyaset unutulur ve 86 milyon tek yürek olur. Bizde her Türk asker doğar. Türk düşmanları bunu asla unutmasın. Biz bu topraklara 26 Ağustos 1071’de geldik. Kıyamet gününe kadar da burada var olacağız. Cenab-ı Allah Türkiye Cumhuriyeti’ni, askerimizi, polisimizi ve güvenlik güçlerimizi korusun. Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü kutlu olsun."

Bu yerel anma, hem kişisel bir saygı duruşu hem de tarih bilincinin canlı tutulmasına yönelik bir girişim olarak değerlendirilirken, Tunçkol’un kendi emeğiyle oluşturduğu mekan ve kullandığı semboller dikkat çekti.

KIRKLARELİ’NİN LÜLEBURGAZ İLÇESİNE BAĞLI EVRENSEKİZ KASABASI’NDA YAŞAYAN FOTOĞRAF SANATÇISI BURAK...

KIRKLARELİ’NİN LÜLEBURGAZ İLÇESİNE BAĞLI EVRENSEKİZ KASABASI’NDA YAŞAYAN FOTOĞRAF SANATÇISI BURAK TUNÇKOL, EVİNİN BAHÇESİNDE KENDİ EMEĞİYLE KURDUĞU OTAĞDA, TÜRK KAĞANI KOSTÜMÜ GİYEREK VE FETİH SANCAĞI AÇARAK MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 955. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.