Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Evden çalışanlar karalar bağlayacak! Maaşlar için yıkan karar

Ladders raporuna göre evden çalışanlar ofis ortamında çalışanlara oranla daha az kazanıyor. Uzaktan çalışma imkanları azaldıkça maaş teklifleri de azalıyor.

Yayın Tarihi: 04.03.2024 19:01
Güncelleme Tarihi: 04.03.2024 19:01

Evden çalışanlar karalar bağlayacak! Maaşlar için yıkan karar

Dünya genelinde en büyük kariyer sitelerinden biri olan Ladders'ın bir raporuna göre, uzaktan çalışanlar, ofis çalışanlarından daha az ücret alıyor. Ladders'a göre büyük kariyer platformlarından gelen raporlar, uzaktan çalışma fırsatlarının önemli ölçüde azaldığını gösteriyor. Rapora göre uzaktan işlerin sayısı azalırken maaş teklifleri de düşüyor.

Şirket uzmanları, iş arayanların artık evden çalışmanın daha düşük ücretleri ile bir ofiste çalışmanın daha yüksek maaşları arasında seçim yapmak zorunda olduğunu söylüyor.

Hibrit iş ilanları her zamankinden daha düşük

Evden çalışanlar karalar bağlayacak! Maaşlar için yıkan karar

Rapora göre hibrit çalışma modeli kullanıldığında neredeyse hiç iş fırsatı bulunmuyor. Özellikle teknoloji şirketleri çalışanlarının haftada en az 3 gün ofiste çalışmasını şart koşuyor.

Uzaktan çalışma son yıllarda iş dünyasına dramatik değişiklikler getirdi. Ancak birçok şirket salgına karşı insanları evden çalışmaya teşvik ederken,diğer taraftan da iş dünyası şu sıralar uzaktan çalışmanın ve aynı zamanda ofise dönmenin geleceğini tartışıyor.