![Evde Tekirdağ Yöresi’ni yaşatmak bu tarif ile mümkün! İşte cızır cızır yağda kızartacağınız Tekirdağ Köftesi tarifi](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/evde-tekirdag-yoresi-ni-yasatmak-bu-tarif-ile-mumkun-iste-cizir-cizir-yagda-kizartacaginiz-tekirdag-koftesi-tarifi-1200-677551.jpg)
Tekirdağ köftesi yemek için artık Tekirdağ’a gitmenize gerek yok! Tekirdağ’ın lezzetli mi lezzetli, tüm Türkiye’de ün salmış köftesini evinizde yapmanız mümkün. Bu tarif Tekirdağ'ın 50 yıllık köfte ustasından alındı. Toplamda 30 dakikada hazırlayacağınız Tekirdağ köftesi tarifi, akşam misafir sofralarına oldukça uygun. Kısacası akşamleyin evinizde ziyafet var! İşte Tekirdağ köftesi tarifi ve malzemeleri...
TEKİRDAĞ KÖFTESİ MALZEMELERİ
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 500 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde irmik
- 1 tane rendelenmiş soğan
- 4 yemek kaşığı ölçüsünde bayat ekmek (eğer bayat ekmeğiniz yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz)
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde karbonat
- 4 yemek kaşığı ölçüsünde su
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pulbiber
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 tane yumurta
TEKİRDAĞ KÖFTESİ YAPILIŞI
- Derin bir kabının içersinde tüm malzemeleri alarak yaklaşık 10 dakika boyunca yoğuruyoruz.
- Yorduğumuz köftelerimizi 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Pişireceğimiz zaman ise köftelerimizi elimize alarak şekil verip yapışmaz tavada, kızgın yağ yardımı ile kızartıyoruz. Dilerseniz yanına patates, turşu, domates ve pilav yaparak servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!