Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Evde şekersiz ve doğal Bebek Bisküvisi nasıl yapılır?

Evde doğal ve şekersiz bebek bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı anlatılıyor. Elma, muz, yoğurt, un, tereyağı, tarçın ve zencefil kullanılıyor. Hamur şekillendirilip fırında pişiriliyor. (+6 ay)

Yayın Tarihi: 21.12.2023 16:53
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 16:53

Evde şekersiz ve doğal Bebek Bisküvisi nasıl yapılır?

DOĞAL, ŞEKERSİZ, MEYVELI, TARÇINLI

EVDE YAPILAN BEBE BiSKÜViSİ (+6 AY)

Not: Zencefil 8.aydan sonra verilmelidir. Tarçın için doktorunuza danışınız.

Evde şekersiz ve doğal Bebek Bisküvisi nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 küçük boy muz
  • 1 orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı ev yoğurdu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil (az miktar)
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • Yarım çay bardağı bebek irmiği
  • 2 çay bardağı buğday unu (hamurun kıvamına göre ayarlayınız)
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz)

Yapılışı:

Elmayı rendeleyin, muzu ezin, diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun, ele yapışmayan bir hamur elde edin, istediğiniz şekilleri verebilirsiniz. Eğer orijinaline benzemesine isterseniz dikdörtgen şekiller verip üzerine çatalla düz çizgiler çekebilirsiniz, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin, 180 derecede 15 dakika kadar pişirin, fırınlar arasında süre farkı olabilir.

Evde şekersiz ve doğal Bebek Bisküvisi nasıl yapılır?