![Evde şekersiz ve doğal Bebek Bisküvisi nasıl yapılır?](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/image_1200x_6584431981b52.jpg)
DOĞAL, ŞEKERSİZ, MEYVELI, TARÇINLI
EVDE YAPILAN BEBE BiSKÜViSİ (+6 AY)
Not: Zencefil 8.aydan sonra verilmelidir. Tarçın için doktorunuza danışınız.
Malzemeler:
- 1 küçük boy muz
- 1 orta boy elma
- 1 yemek kaşığı ev yoğurdu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil (az miktar)
- 1 çay bardağı pirinç unu
- Yarım çay bardağı bebek irmiği
- 2 çay bardağı buğday unu (hamurun kıvamına göre ayarlayınız)
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz)
Yapılışı:
Elmayı rendeleyin, muzu ezin, diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun, ele yapışmayan bir hamur elde edin, istediğiniz şekilleri verebilirsiniz. Eğer orijinaline benzemesine isterseniz dikdörtgen şekiller verip üzerine çatalla düz çizgiler çekebilirsiniz, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin, 180 derecede 15 dakika kadar pişirin, fırınlar arasında süre farkı olabilir.