Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Evde milföyünüz varsa, sabah kahvaltınız hazır! Daha önce milföyden böyle bir tarif denemediniz

Eğer evde milföyünüz varsa, vereceğimiz bu tarifi daha önce denemediğinize eminiz! Milföyden lezzetli mi lezzetli büyük pizzaları aratmayacak minicik pizzalar yapabilirsiniz. İşte milföy pizza tarifi ve malzemeleri...

Yayın Tarihi: 17.12.2023 10:42
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 10:42

Evde milföyünüz varsa, sabah kahvaltınız hazır! Daha önce milföyden böyle bir tarif denemediniz

Evinizde milföy varsa ve sabah kahvaltısında karışık bir lezzet yemek istiyorsanız, sizlere mükemmel bir tarifle geldik. Dışarıdaki pizzalara farklı bir yorum katacak, evde milföy pizza tarifi ile kahvaltılarınız dakikalar içersinde hazırlanacak. Yalnızca 5 dakika hazırlık 15 dakika ise pişirme süresi olan bu tarifle, 8 - 10 kişilik mükemmel bir kahvaltı hazırlamanız mümkün. Milföy pizza tarifi için sizlere belirli malzemeler söyleyecek olsak da, sizler nasıl isterseniz o şekilde milföy pizzalarınızı yapabilirsiniz. Dilerseniz malzemeleri arttırabilir, dilerseniz azaltabilirsiniz. Ancak hammaddesi milföy olacak bu pizza tarifinde, milföyü ortadan ikiye bölüp içerisine malzemelerinizi koymanız yeterli olacak. 5 dakika değil, 3 dakika bile milföy pizzalarınızı hazırlayabileceksiniz!

MİLFÖY PİZZA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 paket mısır hamuru
  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 çorba kasesi mısır
  • Doğranmış kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde ketçap 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde kekik
  • İsteğinize göre sucuk, salam, beyaz peynir gibi malzemeleri de ekleyebilirsiniz. 

MİLFÖY PİZZA

MİLFÖY PİZZA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Hamurları kenardan bıçak yardımıyla çiziyoruz.
  2. Ortasını kürdan yardımıyla deliyoruz. 
  3. Ketçap ve kekikten hazırlamış olduğunuz karışımı, hamurumuzun üzerine sürerek istediğimiz malzemelerin yardımıyla süslemelerini yapıyoruz. 
  4. 200 derecelik fırına vererek 15 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Pişirme süresi ve derecesi fırının özelliklerine göre değişiklik gösterir ve ortalama 15 ile 20 dakika arasında milföyleriniz hazır olacaktır. 

MİLFÖY PİZZA PÜF NOKTALARI NELERDİR? 

Milföy pizzalarınızın kenarlarının daha güzel pişmesini istiyorsanız, dilerseniz yumurta sürebilirsiniz. Ek olarak fırından çıkarmadan önce kaşar peyniri rendeleyip üzerine serpiştirmeniz de pizzalarınızı daha lezzetli kılacaktır. Dilerseniz yumurtalı bir karışım hazırlayarak da milföy pizzalarınız fırından çıkmadan önce üzerlerine dökebilir, farklı bir lezzeti kahvaltı sofrasına sunabilirsiniz.