Bist 100
9.193,69 1%
DOLAR
31,48 0,49%
EURO
33,93 0,05%
ALTIN
2.047,63 0,25%

Evde kendi sandviç ekmeğinizi yapmak mümkün! 15 dakikada hazır sandviç ekmeği tarifi

Evde kendi sandviç ekmeğinizi yalnızca 15 dakikada yapmanız mümkün. Bu tarif sayesinde hazır aldığınız sandviç ekmeklerini çöpe atacaksınız. Bir daha dışarıda sandviç ekmeğine para vermenize gerek yok. Lezzetli mi lezzetli 15 dakikada hazırlayacağız, 15 dakikada pişirceğiniz sandviç ekmeği tarifi...

Yayın Tarihi: 03.01.2024 13:44
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 13:44

Evde kendi sandviç ekmeğinizi yapmak mümkün! 15 dakikada hazır sandviç ekmeği tarifi

Evinize kendi sandviç ekmeğinizi kendiniz yapabileceksiniz! Verecek olduğumuz sandviç ekmeği tarifi ile 15 dakikada sandviç ekmekleriniz hazır olacak. Günlerce bayatlamayacak, buzdolabında bozulmadan saklayabileceğiniz sandviç ekmeği tarifi ile bundan sonra sandviçleriniz evinizden çıkacak. Dilerseniz misafirlerinize yapacağınız dilerseniz de kendinize işe gitmeden önce atıştırmalık güzel bir sandviç hazırlayabileceğiniz bu sandviç ekmeklerini yiyen herkes hayran kalacak. İşte toplamda 30 dakikada hazırlayabileceğiniz sandviç ekmeği tarifi...

SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİ MALZEMELERİ 

Su bardağı ölçüsü 200ml

10 tane sandviç ekmeği için;

  • 2 su bardağı ölçüsünde ılık süt (Yani 400 ml)
  • 50 gr oda ısısında tereyağı
  • Yarım paket yaş maya (21 gr)
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
  • 1 tane yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 4,5 su bardağı ölçüsünde un yani (575 gr)

Üzeri İçin:

  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde süt
  • Karışık susam

SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİ

SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİ

  1. Tuz ve un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabının içersine koyarak güzelce karıştırın.
  2. Ardından tuzunuzu da ilave ederek tekrar karıştırmaya başlayın.
  3. Son olarak ise ölçülü şeklinde ununuzu ilave ederek yaklaşık olarak 5 - 6 dakika yoğurun. 
  4. Hamurunuzun çok çabuk ele yapışacak bir kıvamda olması gerekecek. 
  5. Bu hamurun üstünü kapatarak 1 saat kadar mayalandırma işlemi için bekletin.
  6. Tezgahın üzerine un serpiştirip, mayalanmış olan hamuru tezgahınınızın üzerine alarak hamurun her yerine un serpin ve toparlayın. 
  7. 10 tane beze şeklinde hamurunuzu ayırın ve üzerleri kapalı şekilde 10 dakika dinlendirdikten sonra rulo şeklinde sarıp tepsiye ekmekleri dizin. 
  8. Üzerlerini temiz bir bez yardımıyla örterek 30 dakika kadar tepside tepsi mayası için dinlendirin.
  9. Hemen ardından üzerlerine yumurta sarısı sürerek, susam serpiştirin.
  10. Önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırında alt üst güzelce iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmış olduğunuz ekmeklerin üstlerini 10 dakika kadar bekletin. Herkese afiyet olsun...