Bist 100
9.193,69 1%
DOLAR
31,45 0,44%
EURO
33,92 0,09%
ALTIN
2.052,69 0,49%

Evde İtalyan usulü pizza yapmaya hazır olun! Bol soslu ve bol malzemeli evde pizza tarifi

Evinizde İtalyan esintisi yaşatmaya hazır olun! Hem lezzetli hem de pratik tarifi sayesinde bol soslu ve bol malzemeli, görenlerin ağzını suyunu akıtacak mükemmel bir pizza yapabileceksiniz. işte evde İtalya’nın usulü pizza tarifi...

Yayın Tarihi: 04.12.2023 16:01
Güncelleme Tarihi: 04.12.2023 16:01

Evde İtalyan usulü pizza yapmaya hazır olun! Bol soslu ve bol malzemeli evde pizza tarifi

Evde pizza tarifi yapmak hiç bu kadar basit ve hızlı olmamıştı. İsterseniz arkadaşlarınızla isterseniz de ailecek yiyeceğiniz bu pizza tarifi ile herkes lezzet şöleni yaşayacak. Hem pratik hem de lezzetli bu pizzanın adımları ise oldukça basit. Sizler için evde pizza yapmanın bütün inceliklerini tek tek açıkladık. Yiyeni kıskançlıktan çatlatacak bu pizza tarifi ile adınızdan sıklıkla söz ettirmeye hazır olun!

EVDE İTALYAN USULÜ PİZZA TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

  • 5 su bardağı ölçüsüne un
  • 1.50 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde toz şeker 
  • 1/2 çay kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 4 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı 

Sosu için;

  • 2 su bardağı ölçüsünde domates sosu
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde kekik
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde fesleğen

EVDE İTALYAN USULÜ PİZZA

EVDE İTALYAN USULÜ PİZZA TARİFİ MALZEMELERİ

  1. İlk etapta hamurunuzu mayalamak için gerekli olan malzemelerinizi ekleyin. Daha sonra mayalı karışımınıza tuzu ve zeytinyağını ekleyerek, tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Ununuzu azar azar eklemeyi unutmayın. 
  2. Hamurunuz kıvama geldiği zaman elinizle yoğurma işlemine başlayın. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işleminize devam edin. 
  3. Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaştığı zaman kabın üzerine bir streç filmle kaplayın ve en az 30 dakika kadar hamurunuzu dinlendirmeye bırakın.
  4. Dinlenen hamurunuzu un serpmiş olduğunuz tezgaha alarak katlayarak havasını çıkartın. Hamurunuzu toplayıp iki veya üç parçaya ayırın. İnce hamurlu ve eğer orta boy bir pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu üçe bölmeniz önerilir. Daha büyük ve kalın hamurlu iki tane pizza yapmak istiyorsanız da ikiye bölmeniz önerilir. 
  5. Kestiğiniz parçaları beze haline getirerek un serpmiş olduğunuz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın.
  6. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınız zaman pişirme kağıdını sermiş olduğunuz tepsinin üzerine alın ve bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.
  7. Pizza sosunuzu fesleğen, domates sosu, sarımsak, kekik ve zeytinyağ ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
  8. 10 dakika kadar pişmiş olan hamurunuzun üzerinde domates sosunuzu sürerek pizza sosunuzun üzerine ise bolca rendelemiş olduğunuz mozarella ya da kaşar peynirinizi yerleştirin. Daha sonra dilediğiniz malzemeleri ekleyin.
  9. En son olarak yine üstüne kaşar peyniri rendeleyin ve fırına koyarak 20 dakika boyunca fırında pişirin.
  10. Peynirlerinizin güzelce eridiğini gördüğünüz zaman pizzanızı fırından çıkartıp dilimleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...