çamaşır makinesinden çıkan yangın ev sakinlerini alarma geçirdi
Adıyaman'da Fatih Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir evde, çamaşır makinesinin elektrik aksamından çıktığı değerlendirilen yangın paniğe neden oldu. Olayı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle alevler kısa süre içinde kontrol altına alındı ve yangın daha geniş bir hasara yol açmadan söndürüldü.
müdahale ve zarar tespiti:
Yangın nedeniyle evde bulunanlar kısa süreli panik yaşadı; olayda can kaybı veya yaralanma bildirilmedi. Müdahale sonrasında yapılan ön tespitlerde çamaşır makinesinin kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Evin diğer bölümlerinde sınırlı duman ve ısı etkisi görüldü ancak yangının yayılması itfaiyenin hızlı çalışmasıyla engellendi.
soruşturma ve alınacak önlemler:
Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı; yangının kesin nedeni teknik incelemeyle belirlenecek. Bu tür ev içi elektrik kaynaklı yangın risklerini azaltmak için cihazların düzenli bakımlarının yapılması, prize ve kablolara dikkat edilmesi ile kullanım talimatlarına uyulması önem taşıyor. Yetkililer, benzer olayların önlenmesi için vatandaşları tedbirlere uymaya çağırdı.
YANGIN, FATİH MAHALLESİ VATAN CADDESİ ÜZERİNDE BULUNAN BİR EVDE ÇIKTI.