Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Ev sahibi olmanın tam zamanı geldi: Bankanın kredi faizleri değişti: Düştükçe düşüyor

500.000 TL- 1 milyon TL konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerin ilgi odağı olan tutarlar olurken, İş Bankası konut kredisi faizleri de kampanya kapsamında cazip olarak vatandaşa sunulmuş bulunuyor.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 14:31
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 14:31

Ev sahibi olmanın tam zamanı geldi: Bankanın kredi faizleri değişti: Düştükçe düşüyor

Son yıllarda konut fiyatları yükseliş trendindeyken, ev sahibi olma hayalleri de rafa kaldırılabiliyor. Kıyıda köşede yatırımı olan vatandaş ev parasını tamamlayabilmek ve ev sahibi olmak için kredi imkanlarını araştırmaya devam ediyor. Hal bu iken öne çıkan bankalardan biri olan İş Bankası tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası öncü olarak belirtiliyor. 500.000 TL- 1 milyon TL konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerin ilgi odağı olan tutarlar olurken, İş Bankası konut kredisi faizleri de kampanya kapsamında cazip olarak vatandaşa sunulmuş bulunuyor. 

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

İş Bankası 1 milyon TL'lik konut kredisi için başlattığı kampanyada faiz oranını yüzde 3,15 olarak belirlemiş bulunuyor. Piyasadaki diğer bankalara kıyasla oldukça düşük bir seviyede seyreden faiz oranı, aylık taksit tutarını da düşürüyor. Bu sayede müşterinin ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürme konusunda kolaylık sağlıyor.

KONUT

KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

İş Bankası konut kredisinde 120 ay vade seçeneği yer alıyor. 10 yıl vade ile geri ödeme imkanı sağlanan konut kredisi tutarı geri ödeme yükünü bütçeye uygun bir şekilde planlanmasına olanak sağlıyor. İş Bankası'ndan 1 milyon TL'ye kadar konut kredisi imkanı sağlanırken kıyıda köşede birikimi olan Birey bu sayede konforlu ev hayalini gerçeğe dönüştürebiliyor. 

1 milyon TL konut kredisi hesaplaması bankanın resmi internet sitesinde yer alırken, aylık taksit tutarı 32.280 TL'ye denk geliyor. Yüzde 3,15 faiz oranı ile geri ödenecek olan bu tutar; vade ve diğer faktörlere göre değişkenlik gösterebiliyor. İş Bankası tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasından faydalanabilmek için banka tarafından bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Kredinin aylık taksitlerini geri ödeyebilecek kapasitede bir gelire sahip olunduğunu ispatlanması adına banka gelir durumu belgesini isterken, Kredi geçmişi iyi olan ve yüksek kredi notuna sahip olan müşteri konut kredisi kampanyasından faydalanabiliyor

Kredinin bir kısmının peşin ödenmesi gerekliliği zorunluluğu mevcutken, bu tutar bankanın belirlediği kişiye özel kriterler ile değişkenlik gösteriyor. İş Bankası tarafından başlatılan konut kredisi uzun vade imkanı, düşük faiz oranı, yüksek kredi tutarı ve kolay başvuru süreci ile birlikte birçok avantajı beraberinde getiriyor. İş Bankası konut kredisine başvuru yapabilmek için en yakın banka şubesini ziyaret edilmesi ve internet bankacılığı üzerinden Online olarak başvuru sağlanabiliyor. Başvuru sırasında yukarıda bahsi geçen belgelerin tamamlanma zorunluluğu ile birlikte bankaya sunulması gerekiyor