Bist 100
10.195,11 0%
DOLAR
32,2 0,11%
EURO
35,1 -0,02%
ALTIN
2.455,62 0,01%

Ev sahibi olmak isteyen o bireye müjde: Evinizi 500 bin lira daha ucuza alacaksınız

Son senelerde gündeme çıkan prefabrik ev desteği ve betonarme ev desteği şartlarını sağlayamayan vatandaş, bakanlık tarafından yeni bir yardıma gözünü çevirmiş, detayları araştırıyor.

Yayın Tarihi: 15.03.2024 09:23
Güncelleme Tarihi: 15.03.2024 09:23

Ev sahibi olmak isteyen o bireye müjde: Evinizi 500 bin lira daha ucuza alacaksınız

Özellikle de son yıllarda son yıllarda ev sahibi olmak bir çok vatandaşın hayallerinde bile yer almayacak kadar zor bir durum olarak karşılarına çıkabiliyor. Enflasyon rakamlarının artışı, konut fiyatlarının kat be kat artışı barınma ihtiyacı olan vatandaşın hayatını negatif olarak etkiliyor. Bu sayede kiraya olan talep artarken, arzın azalması, kira fiyatlarını da uçuruyor. Devlet tarafından dezavantajlı kesime yönelik bir çok destek ödemesi sağlanıyor. Son senelerde gündeme çıkan prefabrik ev desteği ve betonarme ev desteği şartlarını sağlayamayan vatandaş, bakanlık tarafından yeni bir yardıma gözünü çevirmiş, detayları araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşı sağlayan çok sayıda destek ödemesi bulunuyori Belirli kesimlere ihtiyaçlarına göre şekillenen destek ödemeleri yapılabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir süredir yeni bir barınma desteği ödemeleri yapılıyor. barınma desteğinden belli başlı şartları taşıyan kadınlar faydalanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu soruna çözüm getirmek için "sosyal yardım programı" kapsamında 500 bin TL'ye varan konut desteği sağlıyor.

tl

Sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan kadınların faydalandığı barınma desteğinde kadında aranan bazı şartlar mevcut. Muhtaçlık sınırın altında yaşayan bireylere sunulan destekler arasında son zamanlarda en fazla tutar ödemesi yapılan destekte En az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan kadınlar faydalanıyor. Eşini kaybetmiş kadınlara 3 çocuğunun olması ve tek başına bakıyor olması şartına sağlanan bu destekte, ev alımına yönelik sağlanan desteğin yanı sıra, tadilat desteği de sağlanıyor. 

KADINLARA EV ONARIM DESTEĞİ

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan destekte basit ve kapsamlı olarak ev tadilat masrafı da ödnemekte. Bu kapsamda;

Basit ev onarımlarında 35 bin TL'ye kadar,

Orta düzey ev onarımlarında 70 bin TL'ye kadar,

tl

Kapsamlı ev onarımlarında 100 bin TL'ye kadar destek ödemesi sağlanıyor. 

KADINLARA EV DESTEĞİ

Prefabrik ev yapımlarında 300 bin TL'ye kadar,

Betonarme ev yapımları/ev alımlarında ise 500 bin TL'ye kadar destek sunulmaktadır.

KONUT DESTEĞİ BAŞVURUSU

Konutndesteğinden faydalanmak isteyen kadınların Aile Bakanlığına bağlı SYDV'lere başvurması yeterli oluyor. Kadınlar bu önemli destekten faydalanarak, kendisine ve çocuklarına daha iyi şartlarda yaşamı imkanı sağlamaktadır.