Etiyopya'daki Heyelan Felaketi: Ölü Sayısı 500'e Yükselebilir

Heyelan sonucu ölü sayısının 500'e ulaşabileceği duyuruldu, kurtarma çalışmalarında zorluklar yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 16:57

Etiyopya'daki Heyelan Felaketi: Ölü Sayısı 500'e Yükselebilir

Etiyopya'daki Heyelan Felaketi

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan açıklamalara göre, Etiyopya'nın güneyinde meydana gelen heyelanın ardından ölü sayısının 500'e kadar çıkabileceği bildirildi.

Olayın Detayları

OCHA'nın açıklamasına göre, pazar günü gerçekleşen heyelanda Gofa bölgesinde, şiddetli yağışların ardından 257 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 12 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Kurtarma Çalışmaları ve Zorluklar

Yerel yetkililer, Etiyopya Kızılhaç Derneği ve vatandaşların destekleriyle arama ve kurtarma çalışmalarına devam etmekte. Ancak, yetersiz ekipman nedeniyle ekiplerin çoğu zaman çıplak elle ve küreklerle kazı yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Risk Altındaki Nüfus

OCHA, en az 15 bin kişinin halen heyelan riski altında yaşadığını ve bu bölgede 5 yaş altı 1,320 çocuk ile 5,293 hamile ve emziren kadının bulunduğunu vurguladı. Bu durum, ilgili kuruluşların acil müdahale ihtiyacını artırmakta.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı