Etimesgut'ta pitbull saldırısı: İki kardeş yaralandı

Etimesgut'ta pitbull cinsi köpeğin saldırdığı 1 buçuk ve 5 yaşındaki kardeşler Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altında; polis inceleme başlattı.

Yayın Tarihi: 30.11.2025 20:24
Güncelleme Tarihi: 30.11.2025 20:43

Etimesgut'ta pitbull saldırısı: İki kardeş yaralandı

Etimesgut'ta pitbull saldırısı: İki kardeş yaralandı

Olayın detayları

Edinilen bilgilere göre, Etimesgut ilçesinde pazar dönüşü evlerine giden Öztürk ailesinin çocukları 1 buçuk yaşındaki Efe Öztürk ve 5 yaşındaki Doğa Öztürk, karşı dairede beslenen pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Köpeğin önce erkek çocuğun yüzüne, ardından kız çocuğunun göğsüne saldırdığı belirtildi.

Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuklar, sağlık ekipleri tarafından Bilkent Şehir Hastanesine kaldırıldı. Çocukların yoğun bakımda gözetim altında tutulduğu ve sağlık durumlarının hayati tehlike taşımadığı bildirildi.

Aile ve komşu ifadeleri

Site sakinleri, köpeğin daha önce de uyarılara rağmen ağızlıksız dolaştırıldığını iddia etti. Baba Adem Öztürk, olay anını ve komşularla daha önceki şikayetleri anlatırken çocuğunun yüzünde ciddi yaralanma olduğunu söyledi. Baba, köpeğin büyüklüğüne ve sahibinin köpeği kontrol edememesine dikkat çekti ve hem köpek sahibi hem de köpek hakkında yaptırım uygulanmasını talep etti.

Öztürk ayrıca doktorların çocuğun yaralarına henüz dikiş atamadığını, bunun nedeninin yaraların köpek ısırığı olması ve çocuk olduğu için müdahalenin kademeli olarak yapıldığını belirtti. Çocuğun kulağından kan gelmesi nedeniyle ayrı bir müdahale gerektiği ifade edildi.

Sağlık ve soruşturma

Olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı. Apartman sakinlerinin daha önce yaptıkları şikayetlere rağmen önlem alınmadığı iddiası soruşturmanın odak noktalarından biri olacak. Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Önemli not: Haberde yer alan özel isimler, tarihler ve sayısal veriler kaynak metindeki şekilde korunmuştur.

BABA ADEM ÖZTÜRK

BABA ADEM ÖZTÜRK

ANKARA’DA AĞIZLIKSIZ DOLAŞTIRILAN PİTBULL CİNSİ KÖPEĞİN SALDIRDIĞI 1 BUÇUK VE 5 YAŞINDAKİ İKİ...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.