yatırım programı ve kapsamı
Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Eskişehir’de 2026 yılı için 745,7 milyon TL tutarında yatırım başlattı. Şirket, 2017-2025 döneminde kente toplam 7 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştirmişti.
Yatırım programı; nüfus hareketleri, yeni yerleşim alanları, sanayi ve tarımsal üretim yoğunluğu ile mevsimsel tüketim değişimleri dikkate alınarak hazırlandı. Programa göre kent genelinde 12 yeni trafo kurulacak, şebekenin kapasitesini ve işletme esnekliğini artırmak üzere 95 kilometre enerji nakil hattı ile 120 kilometre yer altı kablolu şebeke tesis edilecek. OEDAŞ, yürütülecek bu yatırım sürecinde kentte yaklaşık 200 kişiye dolaylı istihdam sağlayacağını belirtti.
aydınlatma modernizasyonu
OEDAŞ’ın geçtiğimiz yıl başlattığı Aydınlatma Modernizasyon Projesi yeni dönemde de devam ediyor. Proje kapsamında Eskişehir’de yıl sonuna kadar 4 bin 861 adet LED armatür dönüşümü gerçekleştirilecek. Bu yatırımın hedefleri arasında aydınlatma altyapısında enerji verimliliğinin artırılması, bakım süreçlerinin daha etkin yönetilmesi ve modern aydınlatma sistemlerinin yaygınlaştırılması bulunuyor.
tüketici bilgilendirme ve planlı kesintiler
Yatırım çalışmaları süresince OEDAŞ, Eskişehir’deki tüketicilerini farklı iletişim kanalları aracılığıyla bilgilendirmeye devam edecek. Can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yasal zorunluluk kapsamında yapılacak planlı kesintiler 5 gün önceden şirketin internet sitesinden duyuruluyor.
Tüketiciler bilgi almak için ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, 186 mobil uygulaması, yapay zeka destekli 0222 186 00 00 numaralı OEDAŞ WhatsApp hattı, web chat ve e-posta kanallarını kullanabiliyor. OEDAŞ Çözüm Merkezi’ni arayarak bilgi güncellemesi yapan tüketicilere ayrıca SMS ile bilgilendirme yapılıyor.
ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ OEDAŞ, ESKİŞEHİR’DE ENERJİ ALTYAPISINI GÜÇLENDİRMEK VE ŞEBEKE VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMAK AMACIYLA 2026 YILI İÇİN 745,7 MİLYON TL TUTARINDA YATIRIM ÇALIŞMASI BAŞLATTI.