Eskişehir'de yatak odası yangını: Dumandan etkilenen kadın ağır durumda
Olayın gelişimi
Eskişehir'in Gökmeydan Mahallesi Metris Sokak'ta bulunan 4 katlı bir apartmanın son katındaki dairenin yatak odasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların dumanı fark ederek ihbarda bulunması üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin hem içeriden hem dışarıdan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürüldükten sonra daireye giren ekipler, kapının hemen arkasında hareketsiz halde 42 yaşındaki Saniye A.'yı buldu.
Mağdurun durumu ve müdahale
Ekiplerin tespitine göre, odada mahsur kalan ve yoğun dumandan etkilenen kadın, yatak odasından daire kapısına kadar sürünerek ulaşmış; burada bilincini kaybetmişti. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından bilinci kapalı olarak Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Saniye A.'nın tedavisi sürüyor ve hastanın hayati tehlikesinin bulunduğu, durumunun ağır olduğu bildirildi.
İnceleme ve güvenlik
Yangın, itfaiyenin yoğun çalışması sonucunda tamamen söndürüldü. Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı; yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Bölge sakinlerinin erken müdahalesi ve ekiplerin hızlı operasyonu olayın kontrol altına alınmasında etkili oldu.
Not: Yetkililer, yangın nedeninin teknik inceleme sonucu belirleneceğini belirtti.
ESKİŞEHİR'DE BİR APARTMANIN 4'ÜNCÜ KATINDAKİ DAİRENİN YATAK ODASINDA ÇIKAN YANGINDAN SÜRÜNEREK KAÇMAYA ÇALIŞAN FAKAT DUMANDAN ZEHİRLENEN VE DURUMU AĞIR OLAN BİR KADIN UZUN SÜREN ÇABALAR SONRASINDA HASTANEYE KALDIRILDI.