Eskişehir Yöresel Kahvaltılıklarının Tanıtımı
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Eskişehir'de yöresel kahvaltılıklar tanıtıldı. Bu etkinlik, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Etkinlikte Sergilenen Ürünler
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turkuaz Restoran'da düzenlenen etkinliğe katılan Vali Hüseyin Aksoy, sergilenen yöresel ürünler hakkında bilgi aldı. Stantlarda, coğrafi işaretli Eskişehir simidi, Sivrihisar dövme sucuğu, met helvası, manda yoğurdu gibi popüler lezzetlerin yanı sıra Balkan mutfağına özgü dızmana ve kırma gibi tatlar da yer aldı.
Yerel Lezzetlerin Tanıtımına Dikkat Çekildi
Vali Aksoy, etkinlikte yaptığı konuşmada Türk mutfağının zenginliğine vurgu yaparak, yerel lezzetlerin tanıtımının gastronomi turizmine sağlayacağı katkılara dikkat çekti. Eskişehir'in yöresel ürünlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması gerektiğini belirtti.
Etkinliğe Katılan Önemli İsimler
Programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Avnamak ve Müdür Yardımcısı Hüseyin Alp Özdemir ile diğer ilgililer katıldı.
Gelecek Etkinlikler
Eskişehir'de “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” temasıyla devam eden haftanın ilerleyen günlerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde Türk mutfağının yerel lezzetlerini tanıtmak amacıyla etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler, sürdürülebilirlik ve sağlıklı beslenme konularında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Eskişehir'de, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turkuaz Restoran'da düzenlenen etkinlikte yöresel kahvaltılıkların tanıtımı gerçekleştirildi.
Eskişehir'de, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turkuaz Restoran'da düzenlenen etkinlikte yöresel kahvaltılıkların tanıtımı gerçekleştirildi.