Davada Cezalar Verildi
Eskişehir'de geçen yıl evinden ayrıldıktan beş gün sonra cansız bedeni bulunan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun ölümüne ilişkin yargılanan 5 sanıktan 2'si için karar verildi. Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuklu sanıklar İran uyruklu Hojjat S. (35) ve Majid S. (38) ile taraf avukatları katıldı.
Tutuklu Sanıkların İfadeleri
Tutuklu sanık Majid S., Karasu ile 5 yıl önce tanıştığını ve o olay günü arabada oturduklarını belirtti. Olayın detaylarını anlatan Majid S., “Bagajda toplu para gördüm” ifadesinde bulunarak, Hojjat'ın plan yaptığını ve bunları gerçekleştirmek için kendisinin de dahil olduğunu söyledi. O olayda Karasu'ya zarar verilmesine dair ayrıntılar veren Majid S., suçlamaları kabul etmediğini belirtti.
Diğer tutuklu sanık Hojjat S. ise Benim suçlamalarımı kabul etmiyorum” diyerek, “Olayın gelişiminde ben arabada kalmıştım ve ne olduğunu bilmiyorum” dedi. Suçlamaları reddetti.
Mahkeme Kararı
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Majid S. ve Hojjat S. hakkında “nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “nitelikli yağma” suçundan ise 13'er yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar F.T., G.İ.E. ve H.Y. ise beraat etti.
Olayın Gelişimi
Prof. Dr. Bekir Karasu, 27 Haziran 2023'te evinden ayrıldıktan sonra ailesi tarafından kayıp ihbarı yapılmış ve 28 Haziran'da arama çalışmaları başlamıştı. Karasu'ya ait araç, kentteki güvenlik kameraları tarafından tespit edildi. 4 gün süren arama çalışmaları sonucunda, Karasu'nun cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu.
Soruşturma çerçevesinde 5 şüpheli gözaltına alınmış, Majid S. ve Hojjat S. tutuklanmış, diğer iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.