Eskişehir'de polis ekiplerine zorluk çıkaran alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu
Olayın gelişimi
Olay, Esentepe Mahallesi Eğitimciler Caddesi üzerinde meydana geldi. Trafikte tehlikeli seyreden 26 AOT 969 plakalı otomobil, polis ekiplerince durduruldu. Araçtan indirilen ve alkolün etkisiyle ayakta durmakta güçlük çeken şahıs, ekiplerin alkolmetre testini reddederek zorluk çıkardı.
Çevredekilere ve polislere bağıran şahıs, "Ben teslim olmaya geldim, adam mısınız lan" şeklinde sözler sarf etti. Polis ekipleri, şahsın direnci üzerine biber gazı ile müdahale etti. Müdahalenin ardından şahıs, çevredeki bir otobüs durağına kafasını vurmaya başladı; bu sırada "Yanıyorum, su verin" diyerek bağırdı.
Yakınların müdahalesi ve basına yönelik tepki
Olay yerine sonradan gelen şahsın yakınları, biber gazının etkisindeki şahsın yüzüne ve başına su dökerek müdahale etti. Bu esnada olayı görüntüleyen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirini fark eden yakınlar, basın mensubuna küfür ve tehditler yöneltti. Şahıslardan birinin, basın mensuplarının çekim yapmasını su bidonu ile engellemeye çalıştığı aktarıldı.
Ekipler, şahsı zorla polis aracına bindirerek sağlık kontrolü ve işlemleri için hastaneye götürdü.
Soruşturma
Polis ekipleri tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.
ESKİŞEHİR'DE POLİS EKİPLERİNE ZORLUK ÇIKARAN VE ALKOLMETREYİ ÜFLEMEYİ REDDEDEN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE BİBER GAZI İLE MÜDAHALE EDİLDİ. SOKAĞI BİRBİRİNE KATAN ŞAHIS, "YANIYORUM, SU GETİRİN. BEN TESLİM OLMAYA GELDİM ADAM MISINIZ LAN" DİYEREK KENDİ KAFASINI OTOBÜS DURAĞINA VURDU.