Eskişehir'de paket ihbarı büyük operasyona dönüştü: 147 bin 321 hap ele geçirildi

Eskişehir'de düzenlenen operasyonda 147 bin 321 uyuşturucu hap ve suçta kullanılan motosikletlerle 9 şüpheli yakalandı; 7'si tutuklandı.

Yayın Tarihi: 24.08.2026 18:59
Güncelleme Tarihi: 24.08.2026 18:59

Eskişehir'de paket ihbarı büyük operasyona dönüştü: 147 bin 321 hap ele geçirildi

Eskişehir'de paket ihbarı büyük operasyona dönüştü: 147 bin 321 hap ele geçirildi

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, 147 bin 321 adet uyuşturucu hap ile suçta kullanılan motosikletler ele geçirildi. Operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

operasyonun başlangıcı ve yürütülmesi:

Çalışma, 21 Ağustos tarihinde bir ikametten koli kaçırıldığı yönünde gelen ihbar üzerine başlatıldı. İhbarı takiben yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda polis, şehir dışından kente yüklü miktarda uyuşturucu madde nakledip depolayan bir şebekeye ulaşarak 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Adreslerde yapılan aramalarda paketler içinde saklanmış çok sayıda hap ile birlikte, şebekenin sevk ve nakil aşamasında kullandığı motosikletlerin de bulunduğu belirtildi. Emniyet kaynakları, ele geçirilen malzemelerin dağıtım ağının çözülmesine yönelik delil niteliği taşıdığını açıkladı.

adli süreç ve tutuklamalar:

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" suçlamasıyla adli makamlara sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerden 7'sinin tutuklanmasına karar vererek cezaevine gönderilmesine hükmetti; kalan 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yetkililer, benzer ihbarların titizlikle değerlendirilmesinin ve koordineli operasyonların organize suç şebekelerinin faaliyetlerini kesintiye uğrattığını vurguladı.

ESKİŞEHİR'DE POLİS EKİPLERİNCE DÜZENLENEN VE 147 BİN 321 ADET UYUŞTURUCU HAPIN ELE GEÇİRİLDİĞİ...

ESKİŞEHİR'DE POLİS EKİPLERİNCE DÜZENLENEN VE 147 BİN 321 ADET UYUŞTURUCU HAPIN ELE GEÇİRİLDİĞİ OPERASYON KAPSAMINDA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 9 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.