Eskişehir'de kuyumcuda altın bozdurma girişimi engellendi

Eskişehir'de kuyumcu çalışanları, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 1 milyon TL'lik altını bozdurmak üzere olan yaşlı adamı engelledi; önce 470 bin TL gönderilmişti.

Yayın Tarihi: 08.07.2026 17:16
Güncelleme Tarihi: 08.07.2026 18:14

Eskişehir'de kuyumcuda altın bozdurma girişimi engellendi

Eskişehir'de kuyumcuda altın bozdurma girişimi engellendi

kuyumcu çalışanlarının müdahalesi zararı önledi

Eskişehir Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda, elindeki altını nakde çevirmek isteyen yaşlı bir müşterinin davranışları çalışanların dikkatini çekti.

Kuyumcu çalışanlarının sorgulaması üzerine yaşlı adam, kendisini polis olarak tanıtan kişilerin telefonda para talep ettiğini ve bu nedenle acil nakde ihtiyacı olduğunu belirtti. Çalışanlar durumu hemen emniyet güçlerine bildirdi.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri ilk incelemelerinde, yaşlı adamın dolandırıcılar tarafından kısa süre önce 470 bin TL tutarında bir para transferi yaptığını tespit etti. Kuyumcu çalışanlarının müdahalesi olmasaydı, yaşlı adamın elindeki yaklaşık 1 milyon TL değerindeki altını da bozdurarak dolandırıcılara gönderebileceği ve toplam zararın 1 milyon 500 bin TL'yi bulacağı belirtildi.

Polis ekipleri, dolandırıcıların yakalanması amacıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

ESKİŞEHİR’DE KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN TELEFON DOLANDIRICILARINA ÖNCE 470 BİN TL KAPTIRAN...

ESKİŞEHİR’DE KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN TELEFON DOLANDIRICILARINA ÖNCE 470 BİN TL KAPTIRAN YAŞLI ADAMIN, ELİNDEKİ 1 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ ALTINI DA BOZDURUP GÖNDERMESİNİ KUYUMCU ÇALIŞANLARI ENGELLEDİ.

ESKİŞEHİR’DE KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN TELEFON DOLANDIRICILARINA ÖNCE 470 BİN TL KAPTIRAN...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.