Çifteler'de bahçe yangını ahıra sıçradı
Olay, dün akşam saatlerinde Çifteler ilçesine bağlı Saithalimpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vefat eden sahibinden mirasçılarına kalan ve halihazırda kullanılmayan bir müstakil evin bahçe bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Kısa sürede büyüyen alevler bitişikteki ahıra sıçradı.
itfaiyenin müdahalesi:
Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri olay yerine hızlıca ulaştı. Ekipler, alevlerin ikamete sirayet etmesini engelleyerek yangına müdahale etti ve çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.
hasar ve inceleme:
Yapılan tespitlerde ikamet edilen evde herhangi bir zarar oluşmadığı, ancak bahçe ve ahır kısmında maddi hasar meydana geldiği belirlendi. Yetkililer, yangının çıkış nedenini belirlemek üzere inceleme başlattı.
Olay, kullanılmayan yapıların ve açık alanların yangın riski oluşturabileceğini hatırlatırken, yetkililer erken ihbar ve hızlı müdahalenin zararların sınırlanmasında belirleyici olduğuna dikkat çekti.
ESKİŞEHİR'İN ÇİFTELER İLÇESİNDE MÜSTAKİL BİR EVİN BAHÇESİNDE BAŞLAYAN VE AHIRA SIÇRAYAN YANGIN, ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE İKAMETE ULAŞMADAN KONTROL ALTINA ALINARAK SÖNDÜRÜLDÜ.