Eskişehir'de kasksız ve plakasız sürücü tek teker yapıp kırmızı ışığı ihlal etti

Eskişehir Tepebaşı Sazova Mahallesi'nde plakasız motosiklet sürücüsü kasksız tek teker yaptı ve kırmızı ışığı geçti; görüntüler amatör kameraya yansıdı.

Yayın Tarihi: 01.07.2026 09:54
Güncelleme Tarihi: 01.07.2026 09:54

Eskişehir'de kasksız ve plakasız sürücü tek teker yapıp kırmızı ışığı ihlal etti

Eskişehir'de kasksız ve plakasız motosiklet sürücüsü trafikte tehlikeli manevra yaptı

Olayın özeti

Eskişehir Tepebaşı ilçesi Sazova Mahallesi Ulusal Egemenlik Bulvarı üzerinde seyreden bir motosiklet sürücüsü, kullandığı plakasız motosikletle önce ön tekeri kaldırarak (tek teker) ilerledi. Ardından sürücü, kırmızı ışık ihlali yaparak kavşağı geçti. Sürücünün kask takmadığı ve yapılan manevranın bir amatör kamera tarafından kaydedildiği görüntülere yansıdı.

Değerlendirme

Kaydedilen görüntüler, söz konusu davranışların hem sürücü hem de diğer yol kullanıcıları için ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu gösteriyor. Trafik kuralları gereği kask kullanımı ve plaka bulundurma zorunludur; ayrıca tek teker gibi tehlikeli manevralar ile kırmızı ışık ihlali kazalara zemin hazırlayabilir. Olay, denetim ve sürücü farkındalığının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Görüntü kaydı

Yaşanan tehlikeli manevra amatör bir kamera tarafından kaydedildi. Görüntülerde sürücünün art arda yaptığı kural ihlallerinin ardından yoluna devam ettiği görülüyor.

ESKİŞEHİR’DE KASKSIZ SÜRÜCÜ, KULLANDIĞI PLAKASIZ MOTOSİKLETLE ÖNCE TEK TEKER YAPTI, SONRA DA...

ESKİŞEHİR’DE KASKSIZ SÜRÜCÜ, KULLANDIĞI PLAKASIZ MOTOSİKLETLE ÖNCE TEK TEKER YAPTI, SONRA DA KIRMIZI IŞIKTAN GEÇTİ.

ESKİŞEHİR’DE KASKSIZ SÜRÜCÜ, KULLANDIĞI PLAKASIZ MOTOSİKLETLE ÖNCE TEK TEKER YAPTI, SONRA DA...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.