Eskişehir'de Kaçak Kazı Operasyonu
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, izinsiz kazı yapan 4 şüpheli suçüstü yakalandı. Operasyon, jandarma ekiplerinin yaptığı istihbari çalışma sonucunda gerçekleştirildi.
Ele Geçirilen Eşyalar
Karakaya mevkisinde gerçekleşen operasyonda, şüphelilerin kazı yaptığı alanda; matkap, iki el dedektörü, yılan kamera, el dürbünü, çeşitli kazı malzemeleri ve tarihi eser olduğu değerlendirilen iki obje ele geçirildi. Bu eşyaların tarihi veya kültürel bir öneme sahip olduğu düşünülüyor.
Yasal İşlem Başlatıldı
Yakalanan şüpheliler hakkında, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlığı Koruma Kanuna Muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı. Yetkililer, bu tür kaçak kazı faaliyetlerine karşı mücadelenin süreceğini vurguladı.
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde 4 kişi kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı.