Eskişehir'de ETİ Bor'daki kil hattı zararına ilişkin bir tutuklama, üç şüpheli adliyeye sevk edildi
Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi'nde bulunan ETİ Bor Maden İşletmesindeki kil hattının kesilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında jandarma ekipleri bir şüpheliyi tutukladı, üç kişi ise adliyeye sevk edildi.
soruşturmanın ayrıntıları:
Olay sonrası savcının talimatı üzerine İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) çalışma başlattı. Yapılan incelemede hattı kestiği belirlenen kişinin E.Ö. olduğu tespit edildi. Şüphelinin ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği bildirildi.
gözaltına alınan isimler ve sevk işlemleri:
Ekiplerin yaptığı çalışmalar sırasında, kil hattından çıkan malzemeyi taşımakla yükümlü olduğu tespit edilen yüklenici firma yetkilisi İ.A. ile H.O. ve M.K. gözaltına alındı. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Soruşturmanın ilgili birimlerce sürdürüldüğü ve olayla bağlantılı diğer yönlerin araştırıldığı kaydedildi.
ESKİŞEHİR ETİ BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDE YÜKLENİCİ FİRMA ÇALIŞANI TARAFINDAN KİL HATTININ KESİLMESİ OLAYIYLA İLGİLİ 1 KİŞİ TUTUKLANIRKEN, OLAYLA İLGİLİ BUGÜN 3 ŞÜPHELİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.