DOLAR
42,88 -0,02%
EURO
50,49 -0,01%
ALTIN
6.251,62 -0,1%
BITCOIN
3.756.167,38 0,14%

Eskişehir'de esnaf, aranjman atıklarını çocuklara ücretsiz vererek israfı önlüyor

Eskişehirli çiçekçi Yiğit Altan, aranjman için saklanan kısalan çiçekleri "Minik insanlara çiçek ücretsizdir" yazısıyla çocuklara ücretsiz vererek israfı azaltıyor.

Yayın Tarihi: 27.12.2025 11:08
Güncelleme Tarihi: 27.12.2025 11:08

Eskişehir'de esnaf, aranjman atıklarını çocuklara ücretsiz vererek israfı önlüyor

Eskişehir'de esnaf, aranjman atıklarını çocuklara ücretsiz vererek israfı önlüyor

Eskişehir İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi'nde bir çiçekçinin önündeki saksıda yer alan "Minik insanlara çiçek ücretsizdir" yazısı, mahalle sakinlerinin ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. İşletmeci Yiğit Altan, aranjman için ayrılan ve kısalan çiçekleri çocuklara ücretsiz vererek hem israfı önlemeyi hem de küçükleri mutlu etmeyi amaçladığını anlattı.

Uygulamanın çıkış noktası

Yaklaşık 10 yıldır baba mesleği olan çiçekçilikle uğraşan 30 yaşındaki Altan, haftanın 3-4 günü mezata gittiklerini ve bu süreçte çiçekleri temizlerken kısalan parçalar oluştuğunu söyledi. Bu parçaların çoğunu aranjman için sakladıklarını ancak bir kısmının zaman zaman atıldığını fark etmesi üzerine, atılacak ürünlerin şehrin çocuklarına fayda sağlamasının daha anlamlı olacağını düşündüğünü belirtti.

Toplumsal geri dönüşler ve amaç

Altan, bu uygulamayı kazanç amacıyla yapmadığını vurguluyor. İnsanların cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekip sosyal medyada paylaştığını, gelenlerin teşekkür ettiğini ve yeni insanlarla tanışma imkanı bulduklarını aktarıyor. "Çocuklar çok mutlu oluyorlar" sözleriyle, uygulamanın hem bireysel hem de toplumsal düzeyde olumlu karşılandığını ifade etti.

Bu yaklaşım, atık yönetimi ve topluluk ilişkileri açısından küçük ama somut bir örnek teşkil ediyor: Aranjman için ayrılan çiçeklerin değerlendirilmesi, hem israfın azalmasına katkı sağlıyor hem de yerel düzeyde olumlu sosyal etkileşimler yaratıyor.

ESKİŞEHİR'DE BİR ESNAF, TEMİZLENİRKEN KISALAN VE ARANJMAN İÇİN SAKLANAN ÇİÇEKLERİ İSRAF OLMAMASI...

ESKİŞEHİR'DE BİR ESNAF, TEMİZLENİRKEN KISALAN VE ARANJMAN İÇİN SAKLANAN ÇİÇEKLERİ İSRAF OLMAMASI İÇİN ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ HEDİYE EDİYOR.

ESKİŞEHİR'DE BİR ESNAF, TEMİZLENİRKEN KISALAN VE ARANJMAN İÇİN SAKLANAN ÇİÇEKLERİ İSRAF OLMAMASI...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.