Eskişehir'de çukur kaynaklı motosiklet kazasında belediye sorumlusu 75 gün adli para cezasına çarptırıldı

2020'de yoldaki çukura düşen motosiklet sürücüsünün davasında mahkeme, E.Ç.'yi 75 tam gün adli para cezasına ve masrafları ödemeye hükmetti.

Yayın Tarihi: 07.04.2026 11:29
Güncelleme Tarihi: 07.04.2026 11:44

Eskişehir'de çukur kaynaklı motosiklet kazasında belediye sorumlusu 75 gün adli para cezasına çarptırıldı

Eskişehir'de çukur kaynaklı motosiklet kazasında belediye sorumlusu cezalandırıldı

Eskişehir'de yoldaki onarılmadığı iddia edilen çukur nedeniyle 2020 yılında meydana gelen motosiklet kazasına ilişkin davada mahkeme, belediyeye bağlı sorumlu hakkında ceza kararı verdi.

Kaza ve başvuru

Kaza, 2020 yılında Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi Onurlu Sokak ile İkiz Kavak Caddesi kesişiminde gerçekleşti. 26 GU654 plakalı motosikletiyle seyir halinde olan Kazım Toran, yağmur sularıyla dolu olduğu belirtilen bir çukura girince kontrolü kaybederek kaza yaptı. Toran hafif yaralandı ve aracında maddi hasar oluştu. Toran, olay sonrası belediye aleyhine hukuki süreç başlattı.

Mahkeme kararı

Eskişehir 1. Asliye Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Tepebaşı ve Odunpazarı bölgesinde Yol Bakım ve Onarım İşlerinden Sorumlu E.Ç. hakkında TCK 89/1 (Taksirle Yaralama) maddesi uyarınca alt sınırdan 90 tam gün adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak cezada 1/6 oranında indirim yaptı ve sanığın cezasını 75 tam gün adli para cezası olarak belirledi. Ayrıca mahkeme, yargılama giderlerinin de E.Ç. tarafından ödenmesine karar verdi.

Diğer taraftan, olay tarihinde Tepebaşı Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü Şantiye Şefliği'nde görevli olan ve şu an emekli olan A.H.B. hakkında mahkeme beraat kararı verdi.

KAZIM TORAN

KAZIM TORAN

DENGESİNİ KAYBEDEREK KAZA YAPAN VE HAFİF YARALANAN KAZIM TORAN, ARACINDA MADDİ HASAR MEYDANA...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.