Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Eskişehir’de çocuk istismarı skandalı: 14 ilde operasyon, 19 kişi tutuklandı

Eskişehir merkezli 14 ilde çocukların cinsel istismarına yönelik yürütülen soruşturmada, internet üzerinden müstehcen görüntü satan ve satın alan 24 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 19’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 11:22
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 11:22

Eskişehir’de çocuk istismarı skandalı: 14 ilde operasyon, 19 kişi tutuklandı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 6 ay boyunca titiz bir çalışma yürüttü. Ekipler, internet üzerinden çocukların cinsel istismarına ilişkin müstehcen görüntüleri para karşılığında sattığı tespit edilen K.B’yi takibe aldı.

Polis, K.B’nin evine baskın düzenleyerek, şüpheliyi gözaltına aldı. Evde yapılan aramada, çocukların cinsel istismarına ilişkin çok sayıda müstehcen görüntü içeren dijital materyal ele geçirildi.

14 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Polis, K.B’nin banka hesaplarına inceleme yaptı. Hesaplara, müstehcen görüntüleri satın almak için para yatırdığı belirlenen şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Bunun üzerine, Eskişehir’in yanı sıra Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bolu, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin ve Nevşehir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 23 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

19 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 24 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 4’ü savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Bir zanlı ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi. K.B. ve 18 zanlı ise “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇOCUK İSTİSMARI SUÇUNA SERT TEPKİ

Eskişehir’de ortaya çıkan çocuk istismarı skandalı, Türkiye’nin gündemine oturdu. Çocuk hakları savunucuları, istismara uğrayan çocuklara sahip çıkılması ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması çağrısında bulundu. Sosyal medyada da konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. Vatandaşlar, çocuk istismarına karşı duyarlı olunması ve ihbar edilmesi gerektiğini belirtti.