Bist 100
10.707,85 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.516,64 1,14%

Eski Üsküdar Belediye Başkanı kaçak yapıları yıkmamış! Görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen İstanbul Üsküdar ilçesinin eski AK Partili Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kaçak yapıları yıktırmaması nedeniyle yargılanacak!

Yayın Tarihi: 09.05.2024 18:23
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 18:23

Eski Üsküdar Belediye Başkanı kaçak yapıları yıkmamış! Görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak

31 Mart yerel seçimlerine kadar iki dönem boyunca Üsküdar Belediye Başkanlığı yapan Hilmi Türkmen, ilçedeki bazı kaçak yapıları yıktırmaması nedeniyle mülk sahibi tarafından açılan davada yargılanacak! Alınan bilgilere göre ilk yargılamada Türkmen ve belediye yetkilileri beraat ederken, istinaf itirazı kabul etti. Bu nedenle de Türkmen’in yeniden yargılanmasının önü açıldı! 

Neler oldu? 

Alınan bilgilere göre Hilmi Türkmen ile birlikte belediye yöneticileri Bayram Kaya, Duran Kurnaz, Abdullah Ayaz ve Volkan Raşit Özcan, Faruk Kıyım isimli vatandaşın arazisine kaçak yapı inşa ettirdi. Yapıların yıkılmaması üzerine Kıyım, dava açarken ilk mahkemede Türkmen’in savunması kabul edildi. Türkmen ise savunmasına çok sayıda binanın yıkılması gerektiğini ve belediye kaynaklarının sınırlı olduğunu ifade etmişti. Bunun üzerine belediye yöneticileri ve Türkmen için beraat kararı verilmişti. Arazi sahibi ise beraat kararına itiraz etti. 

İtirazı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13’üncü Ceza Dairesi ise Bayram Kaya, Duran Kurnaz, Abdullah Ayaz ve Volkan Raşit Özcan'ı görevini kötüye kullandığını bildirerek Hilmi Türkmen’le birlikte yeniden yargılanmasına karar verildi. 

2 Mayıs tarihinde verilen kararın gerekçesinin ise ilk yargılamada Türkmen’in savunmasının alınmadığı ve yazılı şekilde beraat hükmünün uygulanamayacağı ibaresi yer aldı. 

Süleyman Soylu destek çıkmıştı! 

Öte yandan davanın açıldığı dönemde Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olarak Hilmi Türkmen’in soruşturulmasına izin vermemişti. Üsküdar Belediyesi’nin Ensar Vakfı bağlantılı şirkete milyonlarca liralık ihale verdiği ortaya çıkmış ve durum yargıya taşınmıştı. Ancak Soylu, bu soruşturmayı da 2022 yılında engellemişti.