Esir Aileleri Netanyahu'yu Suçladı: Gazze'deki Yoğun Saldırılar 'Son Gece' Endişesi Yaratıyor

Esir yakınları, Gazze'ye yönelik yoğun saldırılar sonrası Başbakan Netanyahu'yu esirlerin hayatından sorumlu tutarak bu gecenin son gece olabileceği endişesini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 16.09.2025 06:37
Güncelleme Tarihi: 16.09.2025 06:37

Esir Aileleri Netanyahu'yu Suçladı: Gazze'deki Yoğun Saldırılar 'Son Gece' Endişesi Yaratıyor

Esir Aileleri Netanyahu'yu Suçladı: Gazze'deki Yoğun Saldırılar 'Son Gece' Endişesi Yaratıyor

Ailelerin açıklaması ve medyada yer alan haberler

İsrailli esirlerin aileleri, Gazze'deki yakınları için bu gecenin son gece olabileceği endişesini taşıdıklarını bildirdi. Aileler, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'yi işgal ederek esirleri kurban etmeyi seçtiğini ileri sürdü.

Ailenin kurduğu çatı platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze kentinde hava saldırılarının yoğunlaştığı yönündeki haberlerin ardından duyulan derin kaygı aktarıldı.

Açıklamada, bu akşam Gazze'ye yönelik yoğun saldırı haberlerinden duyulan endişe vurgulanarak, Gazze'de geçen 710. gece'nin, hayatta kalan esirler için son gece olabileceği; aynı zamanda cesetlerin bulunup defnedilmeleri için de son gece olabileceği belirtildi.

Aileler, Gazze kentinde halen çok sayıda canlı esir bulunduğunu ifade etti ve esirlerin siyasi kaygılar uğruna kasıtlı olarak kurban edildiğini savundu. Açıklamada, esirlerin hayatından Binyamin Netanyahu'nun sorumlu olduğu ve İsrail halkının esirler ile askerlerin kurban edilmesini bağışlamayacağı dile getirildi.

Ailelerin, Savunma Bakanı Yisrael Katz, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'den Gazze'deki saldırılarla ilgili bilgi almak için yaptıkları görüşme talebinin görmezden gelindiği kaydedildi.

Filistin basınında, İsrail ordusuna ait insansız hava araçları (İHA) ve Apache helikopterleriyle Gazze'ye yoğun saldırılar düzenlendiğine dair haberler yer aldı.

İsrail basınında ise Gazze kentindeki patlamaların Tel Aviv ve orta kesimdeki kentlerden duyulduğu ve güneydeki Netivot yerleşiminde patlamaların etkisiyle camların kırıldığı bildirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı