Esenyurt'ta Halı Saha Maçında Terör Propagandası Yapıldı
Esenyurt'ta düzenlenen halı saha turnuvasında, terör örgütü PKK/KCK propagandası yapıldığı iddia edildi. DEM Parti İstanbul Gençlik Meclisi tarafından organize edilen "Gülistan Doku Futbol Turnuvası" etkinliğinde yaşanan olaylar, güvenlik güçlerini harekete geçirdi.
Polisin Operasyonu ve Gözaltılar
İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri, 18 Ağustos tarihinde düzenlenen organizasyonda terör propagandası yapılmasına yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde 22 Ağustos'ta operasyon düzenledi.
Yapılan operasyonda, Esenyurt ilçesindeki 8 farklı adrese baskın düzenlendi. İki DEM Parti yöneticisi ile birlikte toplam 6 şüpheli yakalandı. Sorgulanan şüphelilerden biri serbest bırakılırken, diğer 5’i adliyeye sevk edildi.
Mahkeme Süreci ve Sonuç
Şüphelilerin Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası, A.A, O.T. ve Y.O. adlı zanlılar tutuklandı. Diğer şüpheliler R.Y. ve A.A., yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Önemli Not: Bu durum kamuoyunda büyük bir yankı uyandırırken, güvenlik güçlerinin organize suçlarla mücadelesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.