Esenyurt'ta 'polis ve savcı' olarak aradıkları iki yaşlıyı kandırıp 2 milyon 140 bin lira aldılar

İstanbul Esenyurt'ta 18 Mart'ta kendilerini polis ve savcı diye tanıtan şüpheliler, iki yaşlı kadını dolandırarak toplam 2 milyon 140 bin lira aldı; R.A. gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 09.04.2026 13:06
Güncelleme Tarihi: 09.04.2026 13:06

Esenyurt'ta 'polis ve savcı' olarak aradıkları iki yaşlıyı kandırıp 2 milyon 140 bin lira aldılar

Esenyurt'ta iki yaşlı kadın aynı gün içinde "polis" ve "savcı" diye arandı, 2 milyon 140 bin lira vurgun yapıldı

İstanbul Esenyurt'ta 18 Mart Çarşamba günü meydana gelen olayda, aynı gün aranan iki yaşlı kadın dolandırıcıların yönlendirmesiyle toplam 2 milyon 140 bin lira değerinde ziynet eşyası ve para teslim etti. İhbar üzerine yürütülen çalışmada şüphelilerden R.A. (25) yakalandı.

Olayın gelişimi

İddialara göre ilk mağdur olan 75 yaşındaki A.G., telefonla arayan kişilerin kendilerini polis olarak tanıtması üzerine kandırıldı. Dolandırıcılar, telefondaki kişiye yönelterek, "Hakkınızda terör örgütü soruşturması var ancak biz sizin masum birisi olduğunuzu biliyoruz. Bu yüzden operasyon sırasında evinizde değerli ürün ziynet eşyası ve para var ise bize teslim etmeniz lazım. Operasyon sonrası o parayı tekrar size iade edeceğiz" diyerek güven sağladı. Bu yönlendirmeyle A.G., evine gelen şahsa 2 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını teslim etti; şüpheli ziynet eşyalarını alıp kaçtı.

Aynı gün içinde bir başka aramada ise 76 yaşındaki H.H. telefonda kendisini savcı olarak tanıtan şüpheli tarafından yönlendirildi ve evine gelen kişiye 140 bin lira verdi. Her iki yaşlı kadın daha sonra çocuklarının gelmesiyle dolandırıldıklarını anlayıp polise başvurdu.

Soruşturma ve gözaltı

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin kimlikleri ve adresleri tespit edildi; evlere gidip ziynet eşyalarını ve parayı elden alan R.A. (25) yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltındaki şüphelinin 40 sabıka kaydı olduğu bildirildi. R.A., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 2 milyon liralık vurgun yaptılar

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 2 milyon liralık vurgun yaptılar

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.