Esenyurt'ta eğitim atağı: yeni okullar ve okul suyu projesiyle gençlere yatırım

Can Aksoy, Durmuş Döven ve Balıkyolu'nda yeni okullar ile Okul Suyu projesini anlattı; hedef haftada yaklaşık 1 milyon pet şişeyi geri dönüşüme kazandırmak.

Yayın Tarihi: 16.08.2026 14:37
Güncelleme Tarihi: 16.08.2026 14:37

Esenyurt'ta eğitim atağı: yeni okullar ve okul suyu projesiyle gençlere yatırım

Esenyurt'ta yaz okulları finalinde eğitim yatırımları konuşuldu

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Esenyurt Temsilciliği'nin düzenlediği Yaz Okulları Finali'nde ilçedeki eğitim yatırımlarına dair önemli açıklamalar yaptı. Program, Recep Tayyip Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi; TÜGVA yöneticileri, ilçe protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program ve katılımcılar:

Etkinlikte TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Beytullah Çiçen ve TÜGVA Esenyurt İlçe Temsilcisi Veysel Murat Özyavuz gibi isimler yer aldı. Yaz okullarına katılan öğrenciler yıl boyunca hazırladıkları gösterileri sundu ve program sonunda çocuklara sertifikaları takdim edildi.

Yeni okul yatırımları:

Aksoy, ilçe genelindeki yatırım planlarını aktardı. Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde yapımı devam eden Durmuş Döven Okulu inşaatının son aşamaya geldiğini belirtirken, Balıkyolu Mahallesi'ne de yeni bir okul kazandırılacağını açıkladı. Aksoy, yapım çalışmalarının yakında başlayacağını ifade etti.

Okul Suyu projesi ve çevresel hedefler:

Belediyenin hayata geçireceği Okul Suyu projesi kapsamında tüm okullara katlara yerleştirilecek arıtma cihazlarıyla öğrencilerin güvenli içme suyuna erişimi sağlanacak. Aksoy, projenin çevreye katkısına vurgu yaparak haftada yaklaşık 1 milyon pet şişenin geri dönüşüme kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Esenyurt Belediyesi'nin eğitim, kültür, sanat, spor ve teknoloji alanlarındaki çalışmalarının süreceğini belirten Aksoy, gençlerin akademik ve sosyal gelişimlerine destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AKSOY PROGRAMDA KONUŞMA YAPTI

ESENYURT BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AKSOY PROGRAMDA KONUŞMA YAPTI

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.